Vujčić: Tko god da pobijedi neće mu biti lako dogodine

Array

Već nam je poznato da smo dogodine “kraći” za jednog predstavnika u Jadranskoj ligi. Split ili Zadar? To je pitanje jer se te dvije momčadi, koje su na začelju, sastaju sutra na Višnjiku i tko izvuče “tanji kraj” taj će imati pravo nastupa u regionalnom natjecanju i dogodine. Sve se odlučuje u jednoj utakmici, svjesni su toga i Žuti:

Utakmica sama po sebi bi trebala prije svega biti lijepi sportski događaj. Nama se najavilo dosta ljudi koji će iz Splita doći u Višnjik, čujem da se i u Zadru spremaju navijači, tako da bi to po svemu trebala biti lijepa predstava. Na žalost, ne igra se za naslov prvaka, nego za opstanak.” – kazao je sportski direktor i ponajbolji igrač Splita Nikola Vujčić.

Vujo kaže da neće biti lako niti samom pobjedniku sutrašnjeg susreta jer će i dogodine opet morati slagati momčad za opstanak u natjecanju:

Tko god da pobjedi neće mu biti lako, jer će sljedeće godine opet morati slagati momčad za opstanak, ne za naslov prvaka. ABA liga je sama po sebi dosta skupa, ni mi ni Zadar nemamo dovoljan broj kvalitetnih igrača od 22-23 godine i starijih, koji mogu ravnopravno igrati na ovom nivou. Izuzevši Igokeu, deset prvoplasiranih momčadi imaju budžete od preko 1.5 milijuna eura i jasno je da će onaj tko bude igrao ABA ligu slijedeće godine morati kupovati. A obzirom da smo i mi i Zadar jedina dionička društva od svih klubova u ligi, te da nemamo pomoć lokalne zajednice, veliko je pitanje što je pravi potez u ovoj teškoj gospodarskoj situaciji. No da ne bude zabune, mi u Zadar idemo po pobjedu, tako da kasnije sami odlučujemo o svojoj sudbini.

Trener Splita, Mladen Erjavec, svjestan je da momčad sutra mora pružiti svoj maksimum:

Ne smijemo se osvrtati na protivnika, mi moramo kontrolirati loptu, smanjiti broj izgubljenih lopti i moramo zagrađivati svatko svog igrača i kontrolirati skok. To su osnovne stvari košarkaške igre, a naša kontrola obrambenog skoka morala bi donijeti prevagu. Po prvi put nakon dugo vremena smo kompletni, a kad god smo do sada bili kompletni, rijetko smo gubili. Kompletni smo jako opasni i kući i u gostima i s tom mišlju i idemo u Zadar.”

Related Articles