ABA: Vujošević i Radnički kažnjeni, Igokea ne odustaje od Eurolige

Array

Košarkaški klub Partizan morati će platiti 6.000 eura zbog izjava svog trenera Duška Vujoševića nakon utakmice u užarenom Kragujevcu gdje su krajem siječnja poraženi rezultatom 78:76.

Direktor ABA lige, Josip Bilić, je po treći put ove sezone morao kazniti ponašanje stratega Crno-belih i taj iznos u zbiru s prethodnim kaznama daje ukupnu sumu od 10.800 eura (2.000 eura zbog incidenta u Mađarskoj i 2.800 eura u utakmici sa Zadrom kada je zaradio dvije tehničke pogreške i zbog prijetnji sucima).

“Belošević, posebno Boltauzer, očito imaju neke dugove prema Radničkom kada su mu sudili na nekim gostovanjima ili na nekom gostovanju. To nije prvi put da je Partizan u bitnim trenutcima utakmice oštećen i stvarno je čudno da se u jednom natjecanju koje je ovako važno suci tako olako igraju sa sudbinama čitavih klubova”, rekao je Vujošević.

Nije prošlo nezapaženo ni nesportsko ponašanje publike, u dvorani Jezero. Skupina navijača Radničkog iz Kragujevca smještenih iza klupe Partizana žestoko je izvrijeđala trenera gostiju Duška Vujoševića. Bili su obučeni u majice koje su ismijavale grb Partizana.

Radnički će zato sa svog računa preusmjeriti ABA ligi 3.000 eura, od toga 1.000 zbog konstantnog bacanja rola papira, a 2.000 zbog isticanja uvredljivih natpisa, kojima je vrijeđan Duško Vujošević.

Svakako će biti zanimljivo u Kragujevcu ovog vikenda kada se igra završnica kupa Srbije, poznatijeg pod nazivom Kup “Radivoja Koraća”.

Nakon dva vezana poraza Igokee krenule su priče kako ekipa Dragana Bajića namjerno gubi jer klub zbog organizacijskih poteškoća želi izbjeći plasman u Euroligu. Glasine o skorom prepuštanju liderske pozicije Crvenoj zvezdi ili bratskom Partizanu odlučno je demantirao novi predsjednik Igokee Boris Spasojević.

“Ukoliko na terenu izborimo plasman, mi ćemo sljedeće sezone igrati Euroligu, sviđalo se to nekom ili ne. Ne postoji opcija u kojoj bismo se odrekli tog prava. Mali kapacitet dvorane nije ključno pravilo da bi se neki klub natjecao u Euroligi i to pravilo još nije službeno objavljeno. Ako se pozovu na pravilo vezano za 5.000 mjesta, mi ćemo adaptirati dvoranu u Laktašima, povećati kapacitet sa 3.400 na 5.000 i tako riješiti problem. Jer, sve ostala pravila ispunjavamo – aerodrom i hotelski smeštaj u krugu od tri kilometra od dvorane”, rekao je Spasojević dnevnom listu “Sport”.

Na sjednici Upravnog odbora KK Igokea, održanoj jučer u Aleksandrovcu, između ostalih točaka dnevnog reda razmatrana je i trenutna situacija u klubu nakon 20 odigranih kola ABA Lige. Izražena je puna podrška i zahvalnost stručnom stožeru i svim igračima na dosadašnjoj prezentaciji kluba u ABA Ligi.

Usput su se zahvalili i svim navijačima, sponzorima i prijateljima kluba na podršci, te ih pozvali na završnicu kupa BiH koji će se odigrati u dvorani u Laktašima 9. i 10. veljače.

Related Articles