Vulić: Nimalo lak zadatak, Široki je vruć teren

Array

Danas je na rasporedu posljednje, 26. kolo ABA lige. Cedevita je trenutno na 6. mjestu s pobjedom više od MZT-a. Kad bi zagrebačka momčad izgubila u Širokom Brijegu, a makedonska pobijedila u Novom Mestu, zbog međusobnog omjera koji je s 2-0 u korist MZT-a, oni bi osigurali Eurokup. Pobjeda je Cedeviti imperativ.

Svoje vještine, za Cedevitu neće dobiti priliku demonstrirati novo pojačanje na poziciji razigravača, Jordan Theodore. Debi će, prema klupskoj stranici, imati sljedeće srijede, kad u Dom sportova u 1. kolu A-1 lige za prvaka u Dom Sportova dolazi Zadar.

Pobjedom u protiv Zvezde u pretpošlom kolu, Široki je opet na popisu najtežih gostovanja, ako se uopće i maknuo s te liste. Svjestan je toga i trener Cedevita, Jakša Vulić:

“Činjenica je da je Široki Brijeg dosta vruć teren. U predzadnjem kolu pobijedili su Crvenu zvezdu, tako da to neće biti nimalo lak zadatak.”

U kratkoj izjavi za klupsku stranicu, Vulić se ponovno osvrnuo na probleme s ozljedama koji prate i prate njegovu momčad. Treninzi opet nisu odrađeni onako kako je on to zamislio, no situacija u momčadi je puno bolja nakon dvije uzastopne pobjede:

“Problem koji nas prati su ozljede koje su konstantno prisutne i zbog kojih ne možemo odraditi trenažni proces na način kako bi mi to htjeli. No, ono što nama ide u prilog je svakako to što je atmosfera u momčadi puno bolja zbog zadnje dvije pobjede, a isto tako je i situacija takva da Širokom ova utakmica u smislu plasmana praktički ne znači ništa.

Smatra da bi ozbiljan pristup trebao rezultirati željenim ishodom:

“Na nama je da uđemo maksimalno ozbiljno u taj susret, odigramo na nivou zadnje utakmice s Cibonom i mislim da bi to trebalo biti dovoljno da zabilježimo pobjedu.”

Related Articles