WABA liga: Plamen Požega uvjerljiva protiv Banovića

Košarkašice Plamen Požege u jučerašnjem dvoboju šestog kola skupine B, WABA regionalne lige na svom su terenu ugostile i uvjerljivo svladale bh predstavnika RMU Banovići 101-53 opravdavši tako ulogu apsolutnog favorita u ovom dvoboju.

Nekadašnji višestruki prvak Bosne i Hercegovine daleko je od  zlatnih i ne tako davnih vremena kada su u svojim redovima imali po nekoliko bh reprezentativki – danas je to potpuno druga priča. RMU Banovići u nedostatku financijskih sredstava bili su prisiljeni u potpunosti se okrenuti domaćem pogonu pa u ovoj sezoni nastupaju sa vrlo mladim i potpuno domaćim kadrom, gdje su sve igračice upravo iz Banovića.

Takav talentiran ali vrlo mlad tim značajniji otpor košarkašicama Plamen Požege uspio je pružiti samo u prvoj četvrtini dvoboja  koju su igračice Vladimira Englmana dobile sa dva poena prednosti  (21:19), no ostatak susreta bio je to potpuno jednosmjeran. U drugoj četvrtini požeške košarkašice su podigle tempo i već do odlaska na odmor stekle 22 poena “viška” (53:31), da  bi u nastavku susreta ta prednost samo  nastavila rasti sve do konačnih +48.

Pet igračica Plamen Požege postiglo je dvocifren broj poena – La mama Kapinga bila je najefikasnija sa 23 poena, 12 skokova i 3 asistencije, Jelena Ivezić ubacila je 22 poena uz 3 skoka i 4 asistencije. Odlične su također bile i Bahrea Chanel Griffin sa 17, Marija Kešeljević sa 16 te Megan Emily Will sa 11 koševa.

Kod gošći najefikasnija je  bila Ajla Ikanović sa 18 poena, dok je Dajana Ibrić ubacila 10.

Plamen Požega sa 4 pobjede i jednim porazom trenutno drži 3. mjesto u skupini B, iza vodeće Montane koja ima dvije pobjede, ali i dva odigrana susreta više, te slovenskog prvaka Cinkarne Celje koji također ima omjer 4-1 ali uz bolju koš razliku i međusobni omjer.

ŽKK Plamen Požega – RMU Banovići 101:53 ( (21:19, 32:12, 28:11, 20:11)

  • ŽKK Plamen Požega: Griffin 17, Kešeljević 16. Ivezić 22, Kapinga 23, Bašić 0, Berger 0, Maričević 4, Hrmić 7, Miškulin 0, Benić 1, Bunčić 0, Will 11
  • ŽKK RMU Banovići: Ikanović 18, Lacić 4, Mešić 4, Hasanbegović 7, Kurtić 6, Ibrić 10, Karić 0, Dragičević 4

U okviru WABA lige Plamen Požega i RMU Banovići ponovno će snage odmjeriti već 15. studenog kada će odigrati odgođeni  dvoboju prvog kola, ovoga puta domaćin će biti ekipa Banovića.

Foto: Jelena Ivezić/ŽKK Plamen Požega

 

Related Articles