Srijeda, 28 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Za pomoć Leonu Markoviću: Vrijednosnice nadvisile osječke zvijezde

  U Osijeku je u subotu odigrana humanitarna košarkaška utakmica, u kojoj su, kako bi pomogli mladom Leonu Markoviću (1997.), snage odmjerili legende osječke i slavonsko-baranjske košarke i momčad A1 ligaša Vrijednosnice OS Darde, koja je stanku u prvenstvu iskoristila kako bi se uključila u ovu humanu i hvalevrijednu akciju.

  - Advertisement -

  U dvorani Jug u Osijeku, akciji se odazvalo 300-tinjak gledatelja, a spomenimo da su u utakmici, u kojoj je rezultat bio sasvim u drugom planu, Vrijednosnice opravdale ulogu favorita i svladale osječke zvijezde rezultatom 75:66.


  Osijek Old Stars – Vrijednosnice OS Darda 66:75 (23:24; 40:43; 54:58)

  Osijek old stars: D. Tankosić 8, Ž. Tankosić 2, A. Šarac 8, Ridl 11, Farkaš 5, Andrić 6, Maslić, Grahovac 4, Petrović 8, Jakić, Helbich 8, Dogan 2, Tucaković 4, Ćutuk.
  Vrijednosnice OS Darda: M. Kujundžić 2, Meznarić, J. Šarac 6, Diminić 15, Hrkač, Bičvić 19, Pandurić 11, Žulj 5, Radoš 11, R. Kujundžić, Krajina 6, Turalija.


  Leonu je dijagnosticiran maligni tumor vratne kralježnice (pNET/SARCOM EWING) i progresija tumorske bolesti – metastaze mozga i hipertenzivni hidrocefalus. U prošle dvije i pol godine hrabro je podnio osam teških operacija, prva dva operativna zahvata učinjena su u KBC Osijeku, a potom je kirurško liječenje nastavljeno u više navrata u KBC Zagreb – Rebro.

  Kemoterapijsko liječenje nastavljeno je na Klinici za dječje bolesti – Klaićeva Zagreb, u Osijeku je provedena radioterapija, a također je učinjena transplantacija autolognih perifernih matičnih stanica u Klaićevoj bolnici. Troškove liječenja njegova obitelj  teško podnosi i nije u mogućnosti zadovoljiti potrebe, koje iziskuju daljnje liječenje.

  Prijatelji obitelji Marković su se organizirali i započeli akciju prikupljanja novčane pomoći za liječenje njihovog oboljelog. Osim košarkaša Osijek Old Starsa i Vrijednosnice OS Darde, u ovu hvalevrijednu akciju aktivno su se uključili i Lions Club Osijek – Drava, KK Osječki sokol, KK Borovo, KK Hrvatski Sokol, bivši i sadašnji košarkaški djelatnici i igrači iz Osijeka, Košarkaški Savez Osječko-Baranjske Županije, Košarkaški Savez Grada Osijeka, osječki košarkaški suci i mnogi drugi.

  Portal Crošarka poziva sve svoje čitatelje da se odazovu ovoj humanitarnoj akciji i u okviru svojih mogućnosti pomognu njegovoj obitelji kako bi se mladom Leonu osigurala sredstva za daljnje liječenje.

  Oni, koji to žele, još uvijek mogu pomoći s donacijom i uplatu izvršiti na njegovo ime:

  Leon Marković
  Trg bana Josipa Jelačića 8
  31 000 OSIJEK

  Žiro račun:
  IBAN: HR0524020063102590334

  Foto: Glas Slavonije
  Foto: Glas Slavonije

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE