Zabok uvjerljiv protiv Splita

Array

U 11. kolu A1 lige susreli su se Zabok i Split. Nakon mnogo preokreta i izmjena u vodstvu, presudilo je sjajno drugo poluvrijeme Zaboka gdje su uspjeli od dvoznamenkastog zaostatka prijeći do dvoznamenkaste prednosti. Nakon toga su utakmici priveli kraju bez većeg stresa i završilo je s rezultatom 96:80.


Zabok – Split 96:80 (25:25; 38:48; 71:63)

Zabok: Lebo 23, Marić 13, Svoboda 10, Vlaić 6, Črnjević 7, Smolić 2, Kuga, Ceranja 16, Anzulović 3, Raič 2, Tuden, Lež 14

Split: Mimica 27, Filipović 8, Katić 2, Vučić, Matić 12, Markulin 8, Jukić 2, Dominović, Subotić 20, Madunić


Nakon dobrog početka domaćina(5:0), Splićani su se vrlo brzo probudili te se vratili u igru nedozvolivši domaćinima da se značajnije odvoje. Igralo se zatim vrlo izjednačeno sve do početka druge četvrtine kada Mimica i Subotić ubacuju u višu brzinu i dovode Split do dvoznamenkaste prednosti (27:37).

Uspjeli su gosti održati prednost do kraja poluvremena bez većih oscilacija (38:48). No, ponovno su se probudili domaćini. Tako da su se već sredinom treće četvrtine vratili u egal, i to ponajprije zahvaljujući Ceranji i Svobodi.

Ceranji se priključio i Petar Marić te njih dva zajedno rade preokret i dovode Zabok do osjetnijeg vodstva već do kraja treće dionice, a i prednost uspješno i održavaju i početkom četvrte četvrtine (75:65). Pokušali su zatim gosti zaprijetiti u par navrata, no nije bilo uspjeha.

Do kraja je bilo samo pitanje s kolikim će se deficitom Splićani vratiti kući. Zabočani su tako upisali važne bodove za ostvarenje konačnog cilja, plasmana u ligu za prvaka. Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Karlo Lebo s 21 poenom te četiri skoka i Josip Ceranja sa 16 ubačaja i također četiri skoka. Kod gostiju su pak standardni bili Mimica s 27 i Subotić s 20 koševa.

Related Articles