Video: Zadar do pobjede nakon drame

Array

Zadrani su na Višnjiku ugostili Mega Leks i nakon napete završnice došli do svoje desete pobjede u ovoj sezoni. U posljednje dvije minute uspjeli su preokrenuti minus šest na plus tri (72:69) što se pokazalo ključnim i od čega se gosti nisu oporavili.


Zadar – Mega Leks 74:73 (21:17; 13:15; 23:27; 17:14)

(Ivanov 18, Florence 13; Miljenović 15, Musli 14)


Već od samog početka moglo se pretpostaviti da će biti tvrda utakmica. Igralo se koš za košem, a tek su se domaćini krajem prve dionice uspjeli malo odvojiti na plus četiri. Iako su nakon trice Domagoja Bošnjaka imali plus sedam na startu druge četvrtine, gosti su se ubrzo vratili u egal. Istina, taj povratak je bio potpomognut nekim sumnjivim sudačkim odlukama.

U drugom dijelu ista priča. No, važno je napomenuti da su gosti preuzeli inicijativu i oni su krajem treće dionice imali plus sedam, ali Ive Ivanov je vratio Zadar u igru.

Posljednjih deset minuta je također obilježila “koš za koš” igra. Gosti su imali plus četiri u 38. minuti, i tada Zadrani preokreću rezultat. Marko Ramljak, Josip Sobin i Ivanov serijom 7:0 dovode Zadar na plus tri i izgledalo je da će biti gotovo.

Napetosti nije izostalo u zadnjih 60 sekundi. Marko Kešelj je pogodio za 72:73 gostiju, ali ukazao se Filip Kraljević pa nakon svog vlastitog promašaja lovi napadački skok i ubacuje ključna dva poena za konačnih 74:73.

Gosti su imali i pokušaj za pobjedu, no to im nije pošlo za rukom u posljednjem napadu.

Related Articles