Zadar propustio pobjedu u Ljubljani

Array

Još jednom su košarkaši Zadra potrošili puno živaca svojim navijačima. Nakon odličnog otvaranja utakmice, Olimpija preuzima kontrolu u drugoj i trećoj dionici, odlazi na +16 početkom posljednje četvrtine, a Zadar se nošen Romeom Travisom vraća na -1, na samo četrdeset sekundi do kraja, ali falilo je sreće i koncentracije u završnici. Olimpija je na kraju zasluženo slavila.

Zadar je na krilima raspoloženog Ante Delaša poveo s osam poena razlike, 7:15 u prvoj četvrtini. Delaš je zabio dvije trice, a Travis ga je pratio s tri pogođene dvice. Olimpija se pribrala i serijom 12:5 dolazi na samo -1. Prva četvrtina završila je u korist Zadra rezultatom 21:23.

Drugu četvrtinu gledali smo izjednačenu utakmicu prvih pet minuta, Zadar je u tom trenutku vodio 27:30, a onda je krenula serija dalekometnih ubačaja domaćih igrača, a prednjačio je Temu Ranniko. Ubacio je tri trice u nizu, a nakon njega još je jednu pogodio Klemen Prepelič, dok je mladi Emir Sulejmanović zabio dvicu za seriju Olimpije 14:0. Malo je reći da je obrana Zadra u tim trenucima izgledala loše. Razbudili su se zadrani nakon toga i uzvraćaju serijom 7:2 u kojoj Bariša Krasić postiže dvicu i tricu, a Jusuf Nurkić dvicu zakucavanjem i eto Zadra na -6. Prvo poluvrijeme završava rezultatom 45:37 za domaćine.

Olimpija je do najveće prednosti do tog trenutka utakmice došla u trećoj četvrtini, točnije u tridesetoj minuti, kada je imala visokih +15, bilo je 65:50. Zadrani su do završetka četvrtine uspjeli smanjiti na -11.

Početkom posljednje dionice, nakon pogođene dvice Prepeliča, Olimpija ima najviše vodstvo na utakmici od 16 poena razlike, 73:57. Izgledalo je da je utakmica riješena što se tiče pitanja pobjednika, ali igrači Zadra se ne predaju, počinju igrati puno bolje u obrani i na krilima sjajnog Travisa u tim trenucima, rade seriju 23:8 i dolaze na samo -1 na četerdesetak sekundi do kraja utakmice. Olimpija je u tom trenutku imala napad, Raniko je u visini linije slobodnih bacanja krenuo na šut, ali Travis ga blokira.

Izgledalo je da će lopta u ruke igrača Zadra, ali Travis je takvom silinom blokirao Rannika da se lopta od parketa nekako odbila do Jake Blažića koji preko Marka Ramljaka pogađa tricu iz teške situacije u posljednjoj sekundi napada za +4 Olimpije. Prije toga, Blažić je promašio tri šuta u nizu za tri poena. Travis u sljedećem napadu iznuđuje osobnu Blažića, a velika šteta je što nije išao na zakucavanje, nego na polaganje jer promašio je polaganje i umjesto koša i dodatnog, dobio je samo dva bacanja od kojih pogađa samo jedno. Dino Murič na drugoj strani pogađa oba i tu je priči bio kraj.

Zadar može žaliti za još jednom izgubljenom utakmicom koju su vrlo lako mogli dobiti da je bilo više koncentracije kod slobodnih bacanja (10 promašenih od čega Travis 4, Ive Ivanov 3), ali i bolje obrane jer, previše je šuteva igrača Olimpije bilo otvorenih. Imali su zadrani i dosta promašenih zicera, a to su sitnice zbog kojih su izgubili utakmicu.

U redovima Zadra odličan je bio Romeo Travis koji je imao svojevrsni triple double, postigao je 26 poena, imao je 10 skokova i čak 11 iznuđenih prekršaja, a svemu tome dodao je i 3 asistencije i blokadu uz valorizaciju od 34. Krasić je dodao 12 poena, Delaš 11, a veseli i lagano buđenje iz “zimskog snaIvana Batura koji je postigao 8 poena. Treba spomenuti još jednu izuzetno lošu igru Chaissona Allena koji u nešto više od 17 minuta utakmice nije uputio niti jedan jedini šut na koš, a igra Zadra u napadu sa njim izgleda kao da je jedan igrač manje na terenu jer niti ne razmišlja šutirati na koš i dok ostane sam na otvorenom šutu.

Kod Olimpije najbolji Blažić s 26 poena od toga 4 pogođene trice i Ranniko s 17 poena, a pogodio je čak 5 trica.

Related Articles