Zadar razbio Cedevitu usred Zagreba

Array

Zadar je na veliko veselje svojih navijača iznenadio i pregazio Cedevitu na njihovom terenu u Zagrebu sa 16 poena razlike.

Cedevita-Zadar 67:83 (14:27; 28:44; 45:68)

Utakmicu je puno bolje otvorio Zadar koji je poveo 6:0. Cedevita se brzo vratila koševima raspoloženog Greena, ali je Zadar stalno bio u laganom vodstvu. Nakon ulaska Prostrana u igru umjesto Allena, igra Zadra je postala puno tečnija. Pogađali su igrači Zadra otvorene šuteve, koristili sve greške domaćih i 30-ak sekundi do kraja Zadar ima najveće vodstvo na utakmici, bilo je 14:27, a tako i završava četvrtina. Ante Delaš i Franko Kaštropil bili su najbolji kod Zadra s po 8 poena u prvoj četvrtini. Kod Cedevite odličan je bio Green također s 8 koševa, ali ga je trener Maljković neobjašnjivo povukao na klupu i stavio Ilijevskog u igru.

Druga četvrtina počela je tricom Allena za dotad najveće vodstvo Zadra od 16 poena razlike. Cedevita je smanjila s 4 uzastopna koša Lukše Andrića. Održavao je Zadar stečenu prednost iz prve četvrtine, a dvije minute do isteka druge četvrtine bilježimo rezultat 24:39. Romeo Travis 50 sekundi do kraja te dionice igre pogađa tricu s istekom napada, a na drugoj strani Gelabale radi korake, pa Travis novim polaganjem donosi Zadru +18. Miro Bilan u zadnjem napadu Cedevite polaže i smanjuje na -16, a rezultat na poluvremenu je iznenađujuće na strani Zadra.

Treća četvrtina opet počinje boljom igrom nadahnutih Zadrana koji zakucavanjem Kaštropila i polaganjem Ramljaka imaju +20, a to je ujedno bila i najveća razlika na utakmici. Nakon trice Travisa za +23, oglasili su se i domaći navijači koji su negodovali zviždanjem na igru Cedevite. Jedini koji je nešto zabijao u tim trenucima za Cedevitu bio je Marko Car. Priključio mu se i Jusuf Nurkić s 4 koša. Cedevita je smanjila na -19, ali zakucavanjem Batura u kontri i tricom izvrsnog Delaša, Zadar ima 36:60 samo 3 minute do kraja četvrtine. Zadar je povisio razliku minutu i pol do kraja treće dionice na nevjerojatnih +28. Cedevita je do kraja perioda smanjila na -23.

Ništa bitno nije se mijenjalo u posljednjoj četvrtini. Zadar je održavao stečenu prednost, a Cedevita je bezuspješno pokušavala smanjiti veliku razliku. Završilo je sa 16 koševa razlike. Najbolji strijelac zadarske momčadi na kraju je bio Ante Delaš s 18 koševa, a kod Cedevite je Green ubacio 14 poena.

Related Articles