Zadar se približio ABA ligi

Array

Zadar je uspio odnijeti pobjedu s gostovanja u Šibeniku. Igrači Rajka Vidakovića bolji su bili od Jollya rezultatom 74:89. Presudna je bila furiozna treća četvrtina gostiju.


Jolly JBŠ – Zadar 74:89 (16:19, 38:38, 48:69)

Jolly JBŠ: Mrva 21, Smith 17, Bubalo 11, Kozić 8, Vrlika 7, Katura 4, Gulam 3, Surina 3, Bubalo, Cinac, Vrsaljko.

Zadar: Šutalo 22, Lyons 14, Ivanov 11, Sobin 10, Ramljak 9, Prostran 9, Bašić 6, Kraljević 4, Batur 2, Đugum 2, Špaleta, Dijan.


Prva četvrtina protekla je u relativno izjednačenoj borbi za koševe. Kroz tih prvih deset minuta sa strane Jollya prilično je dobro reagirao Amerikanac Terry Smith i bio primarna opcija, koja je držala svoju momčad u igri.

Isti igrač s dobrom igrom nastavlja i u sljedećem periodu, a pridružuju mu se i Domagoj Bubalo te Mate Mrva. No, s druge strane sposobnosti svoje privatne artiljerije pokazuje Marko Šutalo, koji u kratkom vremenu pogađa tri trice iz isto toliko pokušaja. Na odmor između poluvremena odlazi se s rezultatom 38:38.

Tada na scenu stupa jako dobra šuterska predstava igrača KK Zadar. Iskorištavaju svoju fizičku spremnost u odnosu na protivnika i treću četvrtinu snažnim naletom dobivaju s 31:10. Šutalo zabija još tri šuta za tri poena, za ukupno 13 koševa u predzadnjem periodu, više od cijele momčadi Jollya. Priključuje mu se i Mark Lyons s dvije trice za devet svojih poena. U isto vrijeme Smith ubacuje u nižu brzinu i ostaje bez koša u tom periodu igre.

Zadnju četvrtinu Jolly uspijeva zabiti više koševa, 26 naspram zadarskih 20, te na taj način ublažiti poraz. Oba trenera krajem susreta dala su priliku mlađim igračima koji su je prilično solidno i iskoristili, što predstavlja veliku plus, kako za igrače, tako i za trenere.

Prvo ime susreta bio je Šutalo s 22 poena (6/7 za tri poena). Strijelce šibenske ekipe predvodio je Mrva s 21 košem.

Ovom pobjedom u gostima Zadar je direktno uspio stvoriti prednost u borbi za mjesto koje vodi u ABA ligu sljedeće sezone, s obzirom da je Jolly pretendent na treću prvenstvenu poziciju.

Related Articles