Zadar se s novim porazom okreće budućnosti

Array

Nije Zadar uspio odnijeti bodove s gostovanja u Podgorici. U devetom kolu ABA lige ipak je bolja bila Budućnost koja je slavila rezultatom 76:60. Zaslužena je to pobjeda crnogorske momčadi protiv Zadra koji nije pokazao posebnu kvalitetu u igri, te se morao pomiriti sa šestim porazom u sezoni.

Igrači Ante Nazora dobro su se držali kroz prvu četvrtinu, sve do devete minute i koša Gorana Vrbanca, koji označava vodstvo domaće momčadi od tek jednog poena, tj. rezultat 19:18. Tada Budućnost preko Popovića i Ivanovića zabija sedam uzastopnih koševa, koji su jednim dijelom bili produkt loše odigrane zonske obrane od strane Zadra, i postavlja krajnji rezultat prvog perioda na 26:18.

U drugoj četvrtini nastavlja se bolja igra Crnogoraca te se Zadar uspijeva približiti samo na šest poena razlike, odnosno rezultat 30:24, dok je za nešto više od toga nedostajalo spretnosti i preciznosti. Spomenuti rezultat prethodio je greškama Zadrovih igrača, koje su omogućile poentiranje igrača Budućnosti a posljedično i odvajanje domaćina na konstantnu razliku od oko 10 koševa. Takav ritam nastavlja se do samog kraja prvog poluvremena, koje završava s 41:28 na semaforu.

Ni nakon predaha ništa se bitno ne mijenja. Dapače, momčad trenera Dejana Radonjića svoju prednost u trećoj četvrtini uspijeva povećati na 16 razlike, a u tom procesu najviše se ističe Vitkovac, dok s druge strane Zadar u ubačajima predvode Allen i Brkić.

Zadnju četvrtinu Zadar odigrava u egalu s Budućnosti, pa ona završava rezultatom 15:15. Pokušavao je svojim šutevima ostvariti nekakav pomak Romeo Travis, no razlika u koševima nije se mijenjala te na kraju pobjedu odnosi domaća momčad rezultatom 76:60.

Jedini s dvoznamenkastim brojem poena kod Zadra bio je Jozo Brkić, koji je uspio zabiti 14 za tek 16 minuta igre, dok je ovaj put trener Nazor dozirao minutažu Travisu i Vrbancu, na tek 18 odnosno 21 minutu. Kod Budućnosti istakli su se Gerald Lee s 15 i Čedomir Vitkovac s 14 poena.

Za Zadar je najbolje da izvuče pouke iz ovog susreta i pokuša sve analizirano usmjeriti ka produktivnijoj igri u budućnosti, gdje ih kao prva prepreka k boljem plasmanu na tablici čeka makedonski MZT koji sljedeći vikend dolazi u Krešin dom.

Related Articles