Zadar uspješan na Baldekinu

Šibenka nije uspjela iznenaditi Zadar na Baldekinu u 7.kolu domaćeg prvenstva.

Narančasti su se dobro držali veći dio susreta, ali je na koncu presudila veća kvaliteta ABA-ligaša koji je na kraju slavio sa 73:59.

Momčad Damira Milačića dobro je otvorila utakmicu i bila ravnopravna do 13. minute kada gosti prvi put odlaze na osjetniju prednost (14:25). Narančaste je u igru sa šest uzastopnih koševa vratio Jambrović, da bi na koncu druga četvrtina završila bez pobjednika (16:16), tako da su Zadrani na pauzu otišli s četiri poena prednosti (30:34) koju su izgradili u prvih deset minuta.

Ista razlika bila je i tri minute prije kraja treće dionice, a tada se Zadrani ponovno odvajaju na dvoznamenkastu prednost (44:54). Nakon par minuta igre u posljednjoj četvrtini plavi su otišli na +16 (44:60) i riješili pitanje pobjednika.

Bila je to peti trijumf Zadrana u Premijer ligi, dok su Šibenčani ostali na onoj jednoj pobjedi ostvarenoj protiv Škrljeva. U domaćim redovima Jambrović je bio najefikasniji sa 17 postignutih koševa, a dvoznamenkast je još bio samo Pleadin sa 12 ubačenih poena.

Kod gostiju Drežnjak je zabio 23, a Junaković 13 poena. U sljedećem kolu Šibenka gostuju u Osijeku, dok će Zadar ugostiti Alkar.

FOTO: GKK Šibenka/Milan Balaban

Related Articles