Zagrebu pobjeda i prvo mjesto za kraj prvog dijela A1

Array

Zagreb i Jolly zaključili su prvi dio natjecanja A1 lige, Mravi su pobjedom nad šibenskim bankarima osvojili prvo te su se uz svog današnjeg protivnika, Kvarner i Alkara plasirali u Ligi za prvaka gdje ih čekaju Cedevita, Cibona, Zadar i Split.

[rezultat id=138]

Zagrepčani su bolje ušli u utakmici i u 9. minuti s četiri vezana poena Matije Poščića odlaze na 23:9, a u 14. s dva uzastopna ubačaja Petar Babića povisuju na 17 poena prednosti (30:13). Šibenčani u par uspijevaju razliku smanjiti za desetak poena, a polovinom posljednje četvrtine se sasvim vračaju u utakmicu.

Ronald Ross je u 30. minuti smanjio na 70:68, ali to je bilo najbliže preokretu. Ivan Novačić radi skok u napadu i zakucava za 74:68, prednost koju Šibenčani nisu uspjeli ugroziti.

U pobjedničkoj ekipi Ante Krapić je postigao 20, Novačić 14, a Marko Car i Miralem Halilović po 10 poena. Kod gostiju dvoznamenkasti su bili Ross (25) i Tomislav Gabrić (10).

Za deset dana u prvom kolu Lige za prvaka sastaju se Kvarner – Cibona, Alkar-Split, Jolly – Zagreb i Cedevita – Zadar dok su parovi u Ligi za ostanak Osječki sokol – Dubrovnik, Zabok – Đuro Đaković, Križevci – Vrijednosnice OS Darda.

Related Articles