ŽKK Medveščak: Cilj biti bolji nego prošle sezone

Array

Ženski košarkaški klub Medveščak prošle je godine osvojio četvrto mjesto u prvenstvu, igrao završnicu Kupa Hrvatske i sve to s osloncem na svoje mlade igračice – uglavnom kadetske i juniorske reprezentativke Hrvatske, Majstorović, Tikvić, Begić, Pačkovski, Radoš, Kalebić, Šarić, Todorić, koje su uspješno uz starije i iskusnije Perić, Borović i Šedu igrale seniorsku košarku. Sezona je ocijenjena uspješnom. Ova pred njih stavlja imperativ – biti bolje nego lani, postići bolje rezultate nego prošle sezone. Što o svemu tome kaže trener Braslav Turić koji se, nakon rada u muškoj košarci, u svojoj prvoj sezoni uspješno prešaltao na žensku košarku, možete saznati u razgovoru za Crošarku.

Kako ste se spremili za start ove ligaške sezone?

“Za sada to još nije ona razina koju očekujem jer se iz različitih razloga nismo uspjeli kompletirati ni do dana današnjega. Bilo je tu bolesti (Ivana Tikvić), ozljeda (Iva Borović) a i raznih školskih obveza. Ipak, nadam se da ćemo što brže doći do onog stupnja naše pripremljenosti koju očekujem.”

Politika Medveščaka i njegova stožera do sada je bila oslonac na vlastite snage. Je li se tu nešto promijenilo i s kakvim rosterom igračica ulazite u novu sezonu?

Roster je nešto drugačiji u odnosu na prošlu sezonu. Razlika je u tri-četiri igračice. U Novi Zagreb nam je otišla juniorska reprezentativka Lana Pačkovski, u Agram Dana Šarić, a došle su nam juniorska reprezentativka Ružica Džankić iz Croatije te Nina Premasunac iz Agrama.”

U subotu otvarate sezonu na Pešćenici utakmicom protiv Rockwool Pule. S kakvim ambicijama ulazite u susret?

“Očekujem tvrdu utakmicu jer su se one pojačale s Tanjom Ličinom, vratila se iz NCAA i Chelseom Pickering koja je došla iz Amerike. Međutim, mi smo domaćini i favoriti u ovom dvoboju.”

Kakva će po Vama biti ova sezona i što je cilj Medveščaka u njoj?

“Ova će sezona u odnosu na prošlu biti izjednačenija, neće biti tako dominantne ekipe kao što je lani bio Gospić, samim time bit će interesantnija. Mislim da mi možemo biti među prve četiri ekipe, a ambicije i idu u tom smjeru, tj. pokušati rezultatski biti nešto bolji nego lani, ali normalno ne ovisi sve o nama.”

Related Articles