Planinić na izlaznim vratima Khimkija

Hrvatski organizator igre, Zoran Planinić prema svemu sudeći od ljeta postaje slobodan košarkaš. Glavni razlog je nejasna financijska stabilnost moskovskog Khimkija koji je ovoga ljeta doživio i štrajk vlastitih košarkaša.

30-godišnji Mostarčanin je ove sezone potvrdio status ponajboljeg playmakera na Starom kontinentu. Kroz cijelu sezonu predvodio je svoju momčad, dirigirao napadom, završavao prijelomne trenutke, a na kraju za malo ostao bez četvrtfinala Eurolige.

Bez dvojbe za Planinića postoji pregršt klubova koji bi ga voljeli vidjeti slijedeće sezone u svojim redovima, a s obzirom da na ljeto postaje slobodan igrač skoro je sigurno kako će popularni Zoki promijeniti košarkašku sredinu.

Podsjetimo da je Zoran u najjačem europskom natjecanju u prosjeku igrao 30 minuta po utakmici, a za to vrijeme bilježio fenomenalnih 12,5 poena, 6,3 asistencije i 3,2 skoka po utakmici.

Za kraj dodajmo da problemima ruskoj momčadi će raditi i status Vitalija Fridzona i Paula Davisa koji se već spominju u rubrici odlazaka.