Četvrtak, 28 listopada, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  3×3 Hrvatska na Olimpijadi?

  Hrvatska reprezentacija u košarci 3×3 imat će priliku izboriti nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

  - Advertisement -

  Hrvatski ‘hakleri’ smješteni su u skupinu D kvalifikacijskog turnira zajedno s Nizozemskom, Latvijom, Kanadom i Indijom.

  Prema aktualnom renkingu u muškoj konkurenciji četiri izravne kvalifikacije na OI u Tokiju zaradile su reprezentacije Srbije, Rusije i Kine, dok je četvrto mjesto pripalo Japanu kao domaćinu.

  U ženskoj konkurenciji izravna mjesta na olimpijskom turniru popunile su reprezentacije Rusije, Kine, Mongolije i Rumunjske.

  Na olimpijskom turniru će sudjelovati ukupno osam reprezentacija u muškoj te osam u ženskoj konkurenciji.

  Posljednji, osmi putnik u Tokio bit će poznat nakon univerzalnog kvalifikacijskog turnira koji će biti održan u travnju 2020. u Mađarskoj, gdje će uz domaće reprezentacije sudjelovati još pet najboljih s aktualnog renkinga koje se nisu kvalificirale, a nisu imale predstavnika na košarkaškom turniru u bilo kojoj konkurenciji na OI 2012. u Londonu i 2016. u Rio de Janeiru.

  Kako su u Londonu igrale hrvatske košarkašice, a u Rio de Janeiru hrvatski košarkaši, hrvatskim ‘haklerima’ je jedina prilika za plasman na OI u Tokiju kvalifikacijski turnir u Indiji u ožujku.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE