Četvrtak, 21 listopada, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  ABA ligaški sindikat igrača traži kraće treninge, avion i posebne uvjete

  Kako prenosi list Danas, koji je imao uvid program napisan na pet stranica i koji je definiran da igrači, koji budu postali članovi Unije, djeluju zaštićeno i privilegirano. Međutim, u praktičnom smislu, većina zahtjeva u direktnoj je koliziji s dosad ustaljenim načinom djelovanja klubova u regiji.

  - Advertisement -

  Ukoliko klub želi održati jedan trening dnevno, trening maksimalno može trajati 120 minuta na terenu. Klubu je dopušteno organizirati najviše tri treninga u dva dana i nije mu dopušteno da zakaže trening prije devet ujutro, kao i bilo kakvu obavezu dan poslije utakmice, prije 12 sati. Klub je u obvezi da organizira jedan potpuno slobodan dan za igrače u tjednu, bez ikakvih obaveza na terenu i van njega.

  U djelu posvećenom putovanjima ističe se da klub mora osigurati avio prijevoz za tri najudaljenije destinacije po kilometraži, kao i „fast lane” na aerodromu za sve svoje igrače.

  Pored toga traži se da klub domaćin mora osigurati sportska ili energetska pića i voće, gdje su banane obvezne, prije utakmice, u svlačionicama.

  Kako se navodi, poseban odjeljak vezan je za pogodnosti članova Unije igrača koji je također zahtjevno orijentiran ka klubovima.

  – Svaki član Unije igrača mora imati osiguran „single room“ na gostujućim utakmicama u kojima klub boravi u hotelu. Svaki član Unije igrača mora imati pravo na drugo medicinsko mišljenje od strane službenog liječnika Unije igrača I od članova Unije ispred svakog kluba bit će traženo da odaberu svog službenog predstavnika i njegovog zamjenika koji moraju biti članovi Unije, a koji će predstavljati njihov klub na zasjedanjima „players board“.

  Ističe se i da će Unija najstrože osuđivati svaki vid diskriminacije, ponižavanja, ugrožavanja ljudskih prava i nedoličnog ponašanja.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE