KK Zadar ponovno u Morači: Može li doći do iznenađenja?

Nimalo lagan zadatak za Jusupove momke.

Drugo kolo AdmiralBet ABA lige donosi drugo gostovanje Zadra u Podgorici, opet u Sportskom centru Morača, ali ovog puta s drugim protivnikom. Nakon poraza protiv Budućnosti VOLI Zadrani se nadaju kako će ovog puta protiv SC Derby odigrati bolju utakmicu te se kući vratiti s prvom pobjedom. Neće biti lako, jer je riječ o momčadi koja je nedavno osvojila ABA Superkup, pobijedivši pritom i Budućnost VOLI i prošlogodišnjeg prvaka Partizan Mozzart Bet. Na to su nadovezali gostujuću pobjedu kod Splita u 1. kolu lige. Trener Zadra Danijel Jusup svjestan je što ga očekuje u ovoj utakmici.

– Riječ je o mladoj, potentnoj momčadi koja dobro trči. Pogodili su sa strancem, osjeća se glad, entuzijazam, a sada kada su osvojili Superkup dobili su i dodatno samopouzdanje. U ovom trenutku mi nismo ni blizu najbolje forme, prvo se trebamo okrenuti sebi i dovesti se u neku ravnotežu. Ja sam očekivao ovo ljeto da ćemo u formu doći malo kasnije, to su mi pripreme pokazale, tako da se više bavimo sa sobom. U prvom kolu imali smo problem sa skokom i tranzicijom nazad, a tu je Derby jak.
Ako to uspijemo zaustaviti, mislim da smo bliže jednoj kvalitetnoj igri i rezultatu, kaže Jusup.

Najbolji strijelac SC Derby u ABA Superkupu bio je Aubrey Dawkins s prosjekom od 18 poena, Kenan Kamenjaš imao je po 11 poena i 9 skokova, a vrlo solidan učinak i mladi hrvatski reprezentativac, Tomislav Ivišić. Od ostalih u rosteru Crnogoraca može se izdvojiti lanjskog cibonaša Bornu Kapustu i brata Zadrovog Drežnjaka Darija, Matea.

– Derby je po mom mišljenju puno kvalitetniji nego u prošloj sezoni. Došao im je Kapusta, iz Budućnosti su se vratili Igor Drobnjak i Kenan Kamenjaš, tu je moj brat Mateo, imaju dobrog Amerikanca… Svakako će htjeti naplatiti vrijednu pobjedu s Gripa. Ipak, smatram da nisu nepobjedivi i da se može s njima igrati. Moramo pružiti maksimum na terenu, pokazati naše pravo lice, a hoćemo li pobijediti vidjeti ćemo, kaže Dario Drežnjak.

Utakmica se igra u ponedjeljak u 18 sati, s prijenosom na Areni Sport 1.

Related Articles