Amerikanci nanijeli Hrvatskoj prvi poraz na turniru

Array

Hrvatska U-19 reprezentacija u drugom susretu na Svjetskom prvenstvu upisala je prvi poraz. Bolji su bili igrači Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 103:81.

Ono što je trebala biti najava možebitnog finala na kraju je ispala revijalna utakmica u kojoj su mladi Amerikanci uvjerljivo savladali momčad Ante Nazora. Osim Dragana Bendera, danas nije nastupao niti Ivan Karačić zbog jučerašnje ozljede pa je Nazor na raspolaganju imao samo deset igrača.

Amerikanci su u utakmicu ušli jako agresivno stvarajući našim reprezentativcima jako velike probleme zonskim presingom preko cijelog terena. Odlično su iskoristili svoju fizičku nadmoć, pogotovo na poziciji razigravača gdje je naš Goran Filipović teško pronalazio rješenja za zamke koje su mu Amerikanci postavljali svaki puta kad bi prešao centar.

Bolja igra Sjedinjenih Američkih Država vrlo brzo se odrazila i na samom rezultatu. Do kraja prve četvrtine imali su +9, da bi do poluvremena tu prednost povećali za dodatnih deset poena, 58:39.

Odigrali su naši mladi reprezentativci nekoliko minuta dobre košarke u tom prvom poluvremenu te se u nekoliko navrata približili na jednoznamenkasti zaostatak no previše izgubljenih lopti (15) i dopuštenih napadačkih skokova (9) koštalo ih je boljeg rezultata.

U drugo poluvrijeme reprezentacija SAD-a ulazi u istom ritmu u kakvom su završili prvo i u konačnici dolaze do puno lakše pobjede nego što su očekivali.

Izostanak Bendera, Karačića, ali i Lovre Mazalina, pokazao se kao preveliki hendikep i sada je vrlo upitna borba naše reprezentacije za medalju na turniru.

Amerikance je do pobjede predvodio Jayson Tatum s 22 poena, dok su kod nas najraspoloženiji bili Ante Toni Žižić i Marko Arapović sa po 16 koševa.

Sutra je dan odmora na Kreti. Utakmice se nastavljaju u utorak kad igramo protiv reprezentacije Irana. Utakmica počinje u 15 sati, a prijenos uživo moći ćete pratiti i na našem portalu.

U-19 SAD – U-19 Hrvatska 103:81 (31:22; 58:39; 82:63)

U-19 SAD: J. Evans 0, J. Bibbs 0, T. Ferguson 5, J. Brunson 10, A. Trier 17, J. Jackson 17, J. Tatum 22, L. Peak 2, H. Giles 14, C. Swanigan 8, C. Onuaku 4, T. Welsh 4.

U-19 Hrvatska: B. Kapusta 0, G. Filipović 6, I. Majcunić 2, R. Badžim 5, L. Božić 5, I. Vraneš 4, N. Slavica 15, A. Žižić 16, I. Zubac 12, M. Arapović (c) 16.

Related Articles