Srijeda, 29 lipnja, 2022
More

  Aramis Naglić: “Zadovoljstvo je raditi u Zadru”

  Aramis Naglić, rođeni Riječanin, od početka ove godine preuzeo je trenersku palicu u zadarskom ABA ligašu. Upravo u dresu Zadra ovaj je brončani olimpijac završio svoju igračku karijeru, a ovoga puta trenerska klupa spojila ih je opet. Zadar je trenutno na pretposljednjem mjestu u ABA ligi s omjerom 3-6, dok su u Premijer ligi na omjeru 5-1.

  Prije nego se upustimo u sportske teme, vratit ćemo se malo unazad, na događaj koji je pokazao onu pravu ljudsku stranu, kada ste pomogli nesretnom vozaču na Jadranskoj magistrali…nešto kratko samo o tome.

  Ne mislim da je to nešto posebno, pomoći nekome u saobraćaju, u nevolji. Ali, eto, u današnje vrijeme kada se u gomili ružnih traže lijepe vijesti, gesta je izazvala jako puno pozitivnih komentara. Hvala bogu da je ta medijska pozornost prošla

  Trener ste Zadra od početka ove kalendarske godine, prošli ste već dosta toga s ovom ekipom. Kako je biti trener u najkošarkaškijem gradu na svijetu? Pritisak?

  Raditi u Zadru je teško, pritisak postoji uvijek, ali za mene je to ujedno motiv a, moram priznati, i veliko zadovoljstvo i izazov! Kako vrijeme odmiče, tako i ja imam sve više energije i želje da napravimo solidan rezultat.

  U Premijer ligi gurate odlično, dok je u ABA ligi plasman trenutno nešto lošiji. Vaši dojmovi…

  Ciljevi su poznati – što više u Premijer ligi i opstanak u ABA ligi. To je ujedno i sukladno budgetu s kojim raspolažemo. Nevolje s ozljedama i izuzetno nezgodan raspored koštao nas je teškog ulaska u sezonu. Sada je situacija stabilnija, s povratkom Vladovića dobiti ćemo mir i iskustvo na poziciji pleja, hijerarhija unutar momčadi se polako prepoznaje… Naravno, očekuje nas još jako puno utakmica, a samim tim i poraza i pobjeda, padova i uzleta, ali vjerujem da ćemo na kraju ispuniti ciljeve.

  Što po vama nedostaje Zadru za stepenicu više u oba ranga u kojima se natječete?

  Kontinuitet planiranja, rada i selekcije. I naravno budget bez kojega je iluzorno razmišljati o vrhu ABA lige. KK Zadar mora stvoriti preduvjete da igrači dolaze u klub vjerujući u njega, od redovitosti primanja igrača, do profesionalnosti u izvršavanju i najmanjih obaveza svih u i oko kluba, do radne etike i  atmosfere na parketu. Svjedok sam promjena, odnosno pokušaja promjena, i, iako je teško mijenjati mentalne sklopove i mentalitet ljudi, optimist sam. Budget, bez promjena koje sam naveo, nema smisla.

  Tko je po vama glavni favorit za osvajanje naslova u PH?

  Cedevita, bez konkurencije.

  Luka Božić pokazao se kao pravo pojačanje i izgleda kao da već ima nekoliko sezona u ABA ligi, a ne da mu je ovo prva sezona. Kako ste zadovoljni s Lukom? I jesu li se ostala pojačanja uklopila i zadovoljila do sada?

  Luka je momčina, ambiciozan, predan, ima strahovitu energiju, no bez obzira na odličan početak sezone, pred njim je još dosta posla ako želi, a siguran sam da želi, igrati još višu razinu. Momčad je gotovo u potpunosti promijenjena, samo su četiri igrača od prošlogodišnje, a za procijene o učinku igrača još nije vrijeme. Svi pokazuju priličan voljni moment u nastojanju da budemo bolji!

  Jesu li mladi igrači iz vaše ekipe na nivou koji želite kao trener i ima li prostora kod nekih za napredak? Od koga očekujete da bljesne uskoro?

  Luka Božić je mlad igrač koji ima najveću minutažu u momčadi. Dakle, nema mladih i starih, mjeri se doprinos momčadi! Mladi igrači moraju shvatiti da postoje kriteriji i zadaci koje moraju ispunjavati da bi igrali, poklona nema, a svoj status moraju tražiti i nametati kroz trening.

  Slijedi vam nekoliko zanimljivih utakmica. Sve počinje već s Cibonom za nekoliko dana, pa gostovanje kod Mege i onda dvije domaće utakmice u ABA ligi. Možete li se priključiti sredini tablice?

  Utakmice koje mogu odrediti daljnji tijek sezone, ali razmišljajmo samo utakmicu unaprijed. Sve su to dobre momčadi, sve su utakmice teške i zahtjevne.

  Pratili ste sigurno reprezentaciju ovo ljeto. Ima li smo nekoliko otkaza nekih igrača. Je li po vama to ključan razlog lošijeg plasmana i što očekujete od reprezentacije u budućnosti?

  Neće nam biti lako u budućnosti, ali ako se prema reprezentaciji bude odnosilo ozbiljno, radno, bez kompromisa, s obzirom na određenu kvalitetu koju sigurno posjedujemo ako reprezentacija bude kompletna, imamo se pravo nadati ljepšim trenucima.

  Rođeni ste Riječanin, no s trenutnom adresom u Zadru. Pratite li što se događa u svom rodnom gradu?

  Pratim, naravno, no ne događa se bog zna što, nažalost. Kvarner 2010 je pao nisko, i ne znam kada će se vratiti u Premijer ligu. Ako gledamo okolicu Rijeke, drago mi je da se Škrljevo već etabliralo kao ozbiljan premijerligaški klub u svakom pogledu.

  Zahvaljujemo Aramisu na odvojenom vremenu za razgovor te želimo njemu i Zadru puno sreće i uspjeha.

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave