Beograd kandidat za završni turnir Eurolige?!

Dugo se spominjala mogućnost da Beograd bude domaćin završnog turnira Eurokupa, ali umjesto toga srpska prijestolnica bi mogla dočekati najbolje timove – Eurolige.

Kako javlja Eurohoops, Beograd je jedan od četiri grada o kojima Euroliga razmišlja kao mogućem organizatoru F8-turnira. Pored glavnog grada Srbije u opciji su još Atena, Koln i Kaunas.

Ipak, Beograd i Atena se tretiraju kao favoriti. Glavni razlog je što se traži grad koji ima dvije dvorane u kojima mogu da se istovremenu igraju euroligaške utakmice, a Koln i Kaunas ne ispunjavaju te uvjete. U prijestolnici Srbije se svake sezone dio mečeva igra u Areni i u Pioniru.

Također, prati se zdravstvena situacija u sve četiri zemlje, a Srbija i tu stoji dobro, pošto pandemija popušta, država također reducira restriktivne mjere i očekuje se da će se uskoro život vratiti koliko-toliko u normalu.

Plan Euroliga je da se cijelo natjecanje odigra do kraja, ali tako što bi se posle ligaškog dijela održao Final Eight turnir umjesto četvrtfinala. Tih osam najboljih timova bi se našlo u jednom gradu i za svega nekoliko dana bi na terenu riješili pitanje novog prvaka Europe. Zacrtani plan koji je trenutno na snazi je da se natjecanje završi do 26. jula.

Potvrda za ovu vijest stigla je i od strane zamjenika gradonačelnika Beograda, Gorana Vesića, koji je napomenuo da Beograd želi organizaciju i Eurokupa. Pošto se termini dva velika turnira poklapaju, u igru bi mogao da uskoči i Novi Sad, koji je također zainteresiran za završnicu Eurokupa.

Točno je da sam uputio pismo kandidature Euroligi u ime Beograda. O detaljima naše ponude ne mogu da govorim jer je to poslovna tajna. Vjerujem da ne postoji bolje i sigurnije mjesto u Europi za organizaciju ovakvog natjecanja od Beograda. Ako se izuzmu nogometna natjecanja, završnica Eurolige bit će najveći sportski događaj u svijetu ove godine. Ipak, na izbor grada domaćina utjecat će mnogo faktora koji su uzrokoavni epidemijom virusa COVID-19. Mi ćemo se boriti i učiniti sve što možemo da Beograd bude izabran“, obrazložio je Vesić, a prenosi Blic.

Srpska prijestolnica se već pokazala kao kvalitetan organizator F4 2018. godine, kada su u borbi za trofej sudjelovali europski giganti Real Madrid, Fenerbahče, Žalgiris i CSKA.

Izvor: MozzartSport

Related Articles