Bivši igrač Zadra potpisao ugovor u Francuskoj

Bivši igrač Zadra i školski prijatelj LeBrona Jamesa potpisao je ugovor s francuskim velikanom Limogesom. Riječ je o Romeu Travisu kojeg navijači Zadra pamte po košu za pobjedu protiv Partizana. Uz niz destinacija u karijeri, Travis je posljednji angažman imao na Filipinima.

Travis je nosio dres Magnolia Hotshotsa, a već je nastupao u Francuskoj gdje je nosio dres Le Mansa.

Travis je bio član košarkaške momčadi u srednjoj školi St. Vincent – St. Mary, u saveznoj državi Ohio, gdje mu je suigrač bio jedan od najboljih košarkaša današnjice, LeBron James. Upravo je Romeo, s prosjekom od 17 poena i 11 skokova po utakmici, nakon King Jamesa bio najbolji igrač momčadi u to vrijeme.

_

Završetkom srednje škole igračka destinacija mu je postala sveučilište Akron, locirano u njegovom rodnom gradu, a nakon toga odlučio se za odlazak u Europu. Prvu sezonu proveo je u španjolskim klubovima Cantabria i Huelva, a sljedeće dvije u njemačkim prvoligašima Ratiopharm Ulm te Walter Tigers Tübingen. Slijedile su selidbe gdje valja istaknuti angažman u Izraelu, prvo u Barak Netanyi, a nakon toga u Hapoel Gilboi Galil