Brazil i Aco Petrović izborili finale

Košarkaši Brazila uvjerljivo su svladali Meksiko te se plasirali u finale Olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Splitu!

Utakmica je prelomljena u zadnjih 10 sekundi prvog poluvremena. Meksiko je imao zadnji napad, Pako Cruz je uzeo brzi šut i promašio. Ostavio je dovoljno vremena Caboclu da uhvati skok, proslijedi loptu do 41-godišnjeg Alexa Garcie koji je s centra pogodio tricu za +11. Umjesto da se približe na 5 koševa zaostatka, Meksiko je na poluvrijeme otišao sa dvoznamenkastim zaostatkom.

Čini se da se taj šok prenio i na početak treće četvrtine koju Brazil otvara sa serijom 19-2 i odlazi na ogromnih 28 poena prednosti. Tu prednost su bez većih problema održali do kraja utakmice za konačnih 102-74.

Najbolji strijelac susreta bio je Vitor Benite sa 22 poena (trice 6/8), dok su kod Meksika najbolji bili Pako Cruz sa 18 (tome je dodao i 6 skokova i asistencija) i Gustavo Ayon sa 16 koševa.

Reprezentacija koju vodi Aco Petrović je na putu do finala nanizali tri uvjerljive pobjede – +26 protiv Tunisa, +27 protiv Hrvatske te +28 protiv Meksika i u finale ulaze sa statusom favorita.

Drugog finalista odlučiti će Hrvatska i Njemačka, utakmica počinje u 16h.

Related Articles