Cibona nakon dva produžetka svladala Zadar i osvojila kadetsko PH!

Cibonu je na putu do kadetskog naslova prvaka Hrvatske predvodio Luka Frančešević s 35 koševa, devet skokova i sedam asistencija. Cedevita Junior slavila je nad Puntamikom i osvojila treće mjesto.

Kadeti Cibone novi su prvaci Hrvatske!

U sjajnom finalu nakon dva produžetka svladali su Zadar s rezultatom 107:103.

Zadrani su veći dio utakmice proveli u vodstvu, a početkom drugog poluvremena pobjegli su mladim Vukovima na 13 koševa prednosti nakon trice Jurice Zagoršaka. Cibona do kraja treće četvrtine radi seriju 21:8 te se u posljednjih 10 minuta ušlo s rezultatom 63:63.

Zadrani su dvije minute prije kraja utakmice imali pet poena viška, no Cibona radi preokreće rezultat koševima Kujundžića, Bubala, Pavkovića i Frančeševića.

Osam sekundi prije kraja Ferbender faulira Roka Lukića koji pogađa oba bacanja te izjednačuje rezultat (80:80), Frančešević i Zagoršak na drugoj strani nisu pogodili šutove za pobjedu i utakmica je otišla u produžetak.

Nakon dva izjednačena produžetka u junaka utakmice prometnuo se Bruno Bubalo koji je ubacio sedam posljednjih koševa Cibone i donio naslov prvaka Vukovima.

Bubalo je susret završio sa 14 koševa, no prvo ime susreta bio je Luka Frančešević s 35 koševa, devet skokova i sedam asistencija. Zvonimir Kujundžić susret je završio s 20 koševa i 11 skokova.

Kod Zadra su sjajni bili Roko Lukić (31 koš, šest skokova i asistencija) te Luka Bilokapić (32 koša, osam skokova), a dvoznamenkasti učinak (15koševa) upisao je i kapetan Jurica Zagoršak.

Cedevita Junior treća

U utakmici za treće mjesto Cedevita Junior uvjerljivo je svladala Puntamiku s rezultatom 103:71.

Vitamine je predvodio Matej Akrap s 29 koševa i šest skokova, dok je kod Puntamike prvo ime bio David Pavin s 31 košem.

Related Articles