Crna Gora prošla dalje, Francuska šokantno ispala!

Fenomenalan posao radi Boško Radović s reprezentacijom Crne Gore.

Današnji dan na Mundobasketu nam je donio sjajne dvoboje, a valja istaknuti kako je Francuska šokantno ispala od Latvije nakon što su vodili 39 od mogućih 40 minuta utakmice.

Evan Fournier nastavio je rešetati protivničke mrežice i u potpunosti je zatrpao koš Latvijaca, zaustavio se na 27 poena (9/18 iz igre, 5/11 za tri poena), a pratio ga je Yabusele s 18 poena. Francuzi su imali i +13 u trećoj četvrtini, ali ih je isključenje Nanda De Cola u potpunosti izbacilo iz ritma iako je on bio bez poena cijelu utakmicu. Odlično je povezivao redove Francuske i imao je na kontu osam asistencija pa se njegovim isključenjem pogubila organiziranost u redovima Francuske.

Ključni trenutak je faul u napadu Rudya Goberta na -1 i 37 sekundi do kraja. Na kraju pobjeda Latvije 88-86 na pogon Žagarsa s 22 poena i pet asistencija i Šmitsa s 20 poena (8/10 iz igre). Napomenimo i to da je za pobjedu tricu promašio Francisco.

Boško Radović nastavlja raditi sjajne stvari s reprezentacijom Crne Gore pa je tako danas izborio prolaz u idući krug nakon još jedne sigurne pobjede do koje ih je vodio Nikola Vučević sa 16 poena, sedam skokova, dvije ukradene i tri blokade (7/10 iz igre). Pao je Egipat rezultatom 89-74.

U derbiju dana Njemačka je opravdala status drugog favorita turnira po FIBA Power rankingsu iako su bili lišeni usluga Franza Wagnera koji je imao ozljedu zgloba. Dennis Schroder zato je u potpunosti izdominirao susret i završio ga s 30 poena, osam asistencija i četiri ukradene lopte (10/19 iz igre, 5/9 za tri poena), a ruke mu je dao Lo s 20 poena. Kod Australije standardno najbolji Patty Mills sa 21 poenom i šest asistencija (9/14 iz igre, 3/5 za tri poena). Zanimljivo je kako je Patty u 16 nastupa ukupno na Svjetskim prvenstvima od 2010. godine baš svaki put bio dvoznamenkast te je na ukupnom prosjeku od 19.3 poena.

Dominikanska Republika definitivno je došla ovdje po medalju, to je bilo jasno od kada je Towns potvrdio svoj nastup. Danas su svladali Italiju 87-82, a KAT je bio sjajan sa 24 poena, 11 skokova i pet asistencija (7/15 iz igre, 4/9 za tri poena) dok je Andres Feliz stavio 24 poena i po pet skokova i asistencija (8/12 iz igre, 7/10 za tri poena). Kod Italije najbolji je bio Marco Spissu sa 17 poena. Talijani će tako imati neugodan posao da potvrde prolazak dalje protiv domaćina Filipina.

Kanada je pak razmontirala Libanon rezultatom 128-73, a imali su čak devetoricu s dvocifrenim brojem koševa. Prvi je bio RJ Barrett sa 17 poena, a postavili su i novi rekord Svjetskih prvenstava s 44 asistencije na jednoj utakmici.

Japan je iznenadio Finsku te ih izbacio s turnira rezultatom 98-88, a Filipini su šokantno poraženi od Angole 80-70 dok je Litva potvrdila prolaz dalje pobjedom 96-66 protiv Meksika.

Related Articles