Priopćenje za medije o projektu “Lito od košarke”

Održano "Lito od košarke" košarkaški i edukativno-zabavni program za djecu od 6 do 17 godina

Projekt “Lito od košarke” je košarkaški i edukativno-zabavni program  za djecu od 6 do 17 godina, povezan s ljetnim praznicima učenika i predstavlja najbolju kombinaciju, koja donosi obilje dobre akcije za djecu ljubitelje košarke, druženja, igre i zabave.

 

TRIBUNJSKA LJETNA KOŠARKAŠKA AKADEMIJA – 3KA

Ovoljetno izdanje projekta započelo je 17. srpnja u mjestu Tribunj kod Šibenika s projektnom aktivnosti „Tribunjska ljetna košarkaška akademija“, 3KA koja je u pet tjedana okupila ukupno 182 djevojčica i dječaka iz Tribunja, djece koja tijekom ljeta borave u Tribunju i bližem okruženju.

 

ŠKVER 3X3 BASKET –  S3X3B

Uz treniranje košarke, na kraju svakog tjedna 3KA održano je pet turnira u 3×3 košarci za četiri dobna uzrasta, do 9 do 11, do 13 i do 16 godina, na jednoj od najfrekventnijih lokacija uz more u starom dijelu tipičnog dalmatinskog mjesta Tribunj, pa je svaki turnir bio lako dostupan svim ljudima dobre volje, posjetiteljima, gostima Tribunja i mještanima Tribunja. Uz utakmice u četiri dobna uzrasta turnire su pratili nagradni košarkaški izazovi za sve sudionike i zainteresirane posjetitelje te obilje dobre glazbe, što je uz bogati fond nagrada, pokala i medalja, učinilo ovo događanje vrlo zanimljivim.

 

3BF-om želimo širiti zamisli 

U posljednjem tjednu projekta organizirana je još jedna projektna aktivnost „Tribunjski festival košarke“ ili popularno nazvan 3KA, koji je tipično turističko – košarkaško zabavni događaj u kojem se slavi košarka a  glavni sadržaj su nadmetanja najmlađih u revijalnim košarkaškim utakmicama košarkaških klubova, škola košarke i akademija svih dobnih uzrasta iz Dalmacije i ostalih dijelova Hrvatske, a prate ga košarkaški  i motorički izazovi s bogatim nagradnim fondom donatora projekta te obilje dobre glazbe DJ-a 3BF-a namijenjene svim sudionicima i zainteresiranim posjetiteljima, kojima se želi prenijeti zamisli  o pravednoj igri, toleranciji i jednakosti među sudionicima u živahnom i opuštenom ljetnom ugođaju.

 

Za provedbu događanja, napravljena je tribunjska arena s preventivnom podlogom za igru na frekventnoj lokaciji u „vali“ na boćarskom terenu koji je prijateljski boćarski klub Tribunj, kao i prošlog ljeta ustupio bez naknade za razdoblje trajanja festivala.

Gosti festivala bili su već najmlađi košarkaši iz škole košarke Zadar, ŽKK Vodice, KA Anđa Jelavić iz Šibenika, KK Opus Puntamika iz Zadra, KK Adriatic iz Splita te KK Kastav iz Kastava kod Rijeke.

 

IVE IVANOV POSEBNI GOST 3BF – a

Posebni gost 3BF-a bio je naš poznati košarkaš iz Zadra, Ive Ivanov, koji upravo prije nekoliko mjeseci završio svoju uspješnu košarkašku karijeru te je s veseljem sudjelovao u jednosatnom druženju sa svim sudionicima i posjetiteljima 3BF-a, ispričao zanimljive priče iz karijere, vodio mini košarkašku akademiju, te sudjelovao u fotografiranju s djecom i djelenju autograma za uspomenu djeci na karticama s njegovim likom.

 

KK ZADAR / GKK ŠIBENKA / KK KASTAV I 3KA

Večeras je od 16:00 do 23:15 sati na rasporedu posljednji dan 3BF-a u areni Tribunj i svršetak projekta „Lito od košarke“ a na programu su revijalne utakmice u kategorijama do 15 i do 17 godina. 

Glavni gosti su izvanredno nadareni dječaci iz košarkaškog kluba Zadar, Košarkaškog kluba Šibenka i košarkaškog kluba Kastav, koji će međusobno i u kombinaciji s polaznicima i polaznicama 3KA odigrati po dvije utakmice u svakoj kategoriji. Program će pratiti niz košarkaških izazova za djecu do 9, do 11, do 13 te do 15 i do 17 godina a biti će i nekih izazova za odrasle te obilje dobre glazbe DJ-a 3BF-a a moguće je i još neko iznenađenje za sve.

 

PODUPIRATELJI PROJEKTA

 • Ministarstvo Turizma i sporta Republike Hrvatske
 • Turistička Zajednica Šibensko-kninske županije
 • Turistička zajednica Općine Tribunj
 • Općina Tribunj

 

SPONZORI:

 • Končar d.d. iz Zagreba
 • Studenac d.o.o. iz Omiša
 • Kuma Šport d.o.o. iz Zagreba

 

DONATORI:

 • Intersnack doo iz Zagreba
 • Atlantic Grupa  iz Zagreba
 • Podravka dd  iz Koprivnice

 

PRIJATELJI PROGRAMA:

 • Košarkaški klub Gajeta Tribunj

 

ORGANIZATOR:

Košarkaški klub VUČIĆI iz Zagreba

 

Related Articles