Dean Nemec za Crošarku: – ‘Finale je bilo rapsodija košarke, zahvalan sam svima!’

Hrvatska U18 ženska reprezentacija sljedeće godine će nastupati na Europskom prvenstvu A divizije.

Hrvatska ženska U18 reprezentacija jučer je pobjedom u finalu Europskog prvenstva B divizije koje se proteklog tjedna održalo u bugarskom glavnom gradu Sofiji, protiv Luksemburga osvojila zlatnu medalju, ali i ostvarila plasman u najviši rang ženske košarke u Europi.

Jutro nakon slavlja, izbornik Dean Nemec javio se u naše uredništvo s dojmovima.

‘Finale je bilo rapsodija košarke. Već u prvoj četvrtini postignuto je 58 koševa i 10 trica. Obje ekipe ušle su vrlo motivirano i agresivno, pogotovo napadački. Luksemburg je inače ekipa koja postiže puno koševa, ali za razliku od polufinala ovaj put i mi smo bili napadački iznimno raspoloženi.

 

Ekipu je u napadu predvodila kapetanica Nina Novak s pet trica u prvih 10 minuta. U obrani je briljirala Lucija Banović koja je imala iznimno težak zadatak zadržati najbolju igračicu prvenstva Faith Ehi Etute i to je odradila odlično. O obrani protiv Luxembourga razgovarali smo dosta dugo sa igračicama. Zahtjevno je držati ekipu sa pet bekova koja odlično šutira, trči kontranapade i većinu koševa postiže iz tranzicije. Sve smo proveli u djelo što smo dogovorili i opet smo obrambeno izdominirali protivnice, a istovremeno smo postigli gotovo sto koševa. Bravo cure! Izvedba za pet.

 

Zahvaljujem igračicama s kojima sam mogao provesti trenerske ideje i stožeru koji je radio vrlo vrijedno u pozadini da bismo ovo uspjeli postići. Asistentima Marinu Mijaljeviću i Nataši Mikuš, treneru za fizičku pripremu Zvonimiru Galovcu, fizioterapeutu Lani Brčić, doktoru Marku Belamariću i vođi delegacije Željku Ciglaru.

 

Treba na kraju reći da je Petra Božan izabrana u petorku EP, a rekao bih da je i još nekoliko igračica igralo na MVP razini – Lucija Banović, Zara Valčić, Nina Novak, Lana Bešlić, ali su se, kao i sve ostale igračice, podredile ekipi i zajedničkom uspjehu, na čemu im posebno zahvaljujem. Uspjeh je bio pobjeda zajedništva i ekipnog duha.’ – zaključio je izbornik.

Related Articles