Hrvatska opet poražena: Turska na Larkinov pogon

Hrvatska je poražena u posljednjoj kvalifikacijskoj utakmici za Eurobasket 2022. Turska je bila bolja nakon što je odradila puno koncentriraniju završnicu. Prevaga je bio Shane Larkin koji se razigrao u završnici susreta. Konačan rezultat bio je 84:78.

Odlično je nakon uvodnih minuta reagirao Goran Filipović s klupe. Hrvatska je imala više od igre. Mateo Drežnjak je dobro zatvorio Shanea Larkina koji se tek razigrao njegovim izlaskom iz igre. Kako je Mršić poštedio Filipa Krušlina, priliku su dobili drugi igrači. Pavle Marčinković imao je odličnu reakciju krađom lopte Larkinu i zakucavanjem, da bi par akcija poslije pogriješio, kao i Mustapić pa se prva dionica zaključuje rezultatom 21:21 nakon što je odlični Filipović izborio tri bacanja.

Drugu dionicu otaraju Gabrić i Prkačin uz Vrankovića na petici te Mustapića i Filipovića na bekovskim mjestima. Koš za košem se igralo u rugoj dionici. Klupa je odlično reagirala, za razliku od utakmice protiv Nizozemske. Par dobrih akcija odigrao je Antonio Vranković. Turci su imali odvajanje na plus četiri nakon par mekanih akcija u obrani od strane naših igrača.

hrvatska-turska-bilan-miro-šakić-željko

Imali su Turci plus šest, ali se na poluvrijeme odlazi s rezultatom 42:40. Pobjegli su domaćini i na plus pet tijekom treće dionice, ali se Hrvatska ponovno vraća. U završnici je proradio šut za tri poena uz par dobrih akcija Mustapića i Prkačina za 65:62 za Kockaste na ulasku u zadnju dionicu.

Manjak koncentracije u završnici

Gabrić je vezao pet poena na otvaranju četvrte četvrtine te je Hrvatska imala plus šest, ali je Shane Larkin razigrao momčad koja je brzo anulirao razliku pa zatim i pogodio tricu za prednost Turske. To je primoralo Mršića na minutu odmora šest minuta prije kraja (70:72). Bilan je zadržao Hrvatskoj priključak sa skokom u napadu nakon greške Filipovića i zatim asistencijom za tricu Gabrića (76:75). Larkin je uzvratio faul-koš tricom preko Mustapića (i promašenim bacanjem) za 79:75. U zadnjih 90 sekundi se ulazi s rezultatom 79:76, a Hrvatska propušta priliku nakon prekršaja u napadu Bilana.

1:35 do kraja – + 3 za Turke i napad

Drežnjak je vrlo dobro odradio obranu na Larkinu koji se rješava lopte, ali Turci dolaze do plus četiri nakon prekršaja u bloku Jakova Mustapića i jednog realiziranog bacanja. Hrvatska nije uspjela uopće organizirati idući napad, Larkin odrađuje odličnu obranu i 26 sekundi do kraja nakon skoka u napadu pogađa Šanli za plus šest Turske (82:76).

Gabrić je idući napad pogodio bacanja za minus četiri, ali više nije bilo vremena za povratak. Tunčer i Šanli su sa 17 poena bili najefikasniji igrači Turske. Shane Larkin je ubacio 16 uz sedam asistencija. Tomislav Gabrić je kod Hrvatske ubacio 13. Miro Bilan i Goran Filipović su dodali po 12 poena. 10 poena su dodali Željko Šakić i Antonio Vranković-

Related Articles