Hrvatska večeras dočekuje Portoriko

Hrvatska košarkaška reprezentacija večeras u Spaladium Areni dočekuje nacionalnu vrstu Portorika u pripremnoj utakmici za predstojeći kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre.

Nakon dva uvodna poraza protiv Slovenije naša reprezentacija ima priliku popraviti dojam protiv Portorika, a u tome bi trebali pomoći Darko Planinić i Ante Toni Žižić koji su se priključili reprezentaciji te bi trebali donijeti kvalitetu u rotaciji na visokim pozicijama.

Utakmicu je za HKS najavio i izbornik Veljko Mršić: „Veselimo se publici, a vidjet ćemo koliko će publike biti, a koliko čujem, 2000 ulaznica će biti u prodaji. Bit će to i generalna proba i za organizaciju turnira i generalna proba za nas. Očekujem da prikažemo još bolju igru i da budemo kompaktniji, nego na prethodne dvije. Dolaskom Žižića i Planinića sigurno ćemo biti čvršći. Bit ćemo bolji u toj rotaciji na petici gdje smo bili deficitarni na prve dvije utakmice, a samim time i ostatak momčadi bit će bolji.“

Izbornik dolaskom igrača i popunjavanjem mjesta u reprezentaciji očekuje iskorak i kulminaciju u finalu turnira.

„Iz dana u dan se kompletiramo. Momčad je s Planinićem i Žižićem odmah bolje izgledala tako da u utakmicama s Portorikom očekujem da pokažemo još jedan dodatni napredak u igri. Polako, ali sigurno smo na putu na kojem želimo biti, da budemo najbolji kada je najpotrebnije, sve s ciljem da turnir dočekamo spremni. Priključenjem Bojana Bogdanovića dobit ćemo dosta širine. Imat ćemo 5-6 dana do utakmice s Brazilom, ali cilj je da 3. i 4.7. budemo najbolji. Sada idemo korak po korak“, zaključio je Veljko Mršić uoči utakmice s Portorikom.

Dodajmo i kako će Portoriko svoju kartu za Tokio probati izboriti na beogradskom kvalifikacijskom turniru, a na putu će mu stajati reprezentacije Dominikanske Republike, Filipina, Italije, Senegala te domaćina Srbije.

Ulaznice za večerašnju utakmicu mogu se nabaviti putem sustava ulaznice.hr, a ukoliko niste u mogućnosti biti u Spaladium Areni, prijenos utakmice možete pratiti i putem Sportklub programa.

Foto: HKS/Marin Sušić

Related Articles