HT Premijer liga: Zadar u drugom poluvremenu slomio otpor Šibenke

Zadar je upisao novu pobjedu. Nakon vikend poraza od Zaboka, Zadrani su se vratili na pobjednički put u susretu HT Premijer lige, unatoč izostanku trenera Veljka Mršića. Šibenčani su pružali dobar otpor u prvom dijelu susreta, dok su u nastavku ipak posustali. Konačan rezultat je bio 78:96

Zadar je odlično krenuo. Domagoj Vuković je nanizao sedam poena za 3:9 Perinčićeve momčadi. Odgovor je ubrzio slijedio tricaškom serijom domaćih 12:2 za 15:11 na semaforu. Prvu četvrtinu ipak Zadrani zaključuju s prednošću od četiri poena (15:19) nakon mini serije Kodija Justicea.

baldekin-ht-premijer-liga-semafor

Šibenski play u dresu Zadra, Martin Junaković, razigrao se protiv svojih tijekom druge dionice. Zadar je imao plus osam, ali ponovno su domaćini održali rezultatski egal dobrom tricaškom serijom. Na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 42:46 za Zadar. Šibenčani su do poluvremena postigli čak osam trica (iz 19 pokušaja, odnosno 42% preciznosti).

Četiri poena Justicea i njegova asistencija za tricu Dominika Mavre donosi plus deset Zadru odmah na otvaranju treće dionice. Zadrani stvaraju dvocifrenu prednost ubrzo koja doseže do plus 14 s koliko se i ulazi u posljednjih deset minuta susreta.

Zadrani održavaju prednost veoma uspješno. Tu je rezultatskoj neizvjesnosti došao kraj jer su gosti mirno utakmicu priveli kraju. Pobjedničku su momčad predvodili Junaković i Onuaku, oba po 15 poena. Jure Planinić je dodao 12, dok je Carter postigao 11. Kod Šibenke su najbolji bili Freeman s 22 i Miković s 19 poena.

FOTO: Šime Zelić

Related Articles