Pobjeda Partizana na Gripama neregularna

Pobjednički koš Jamesa Nunallyja na Gripama za pobjedu Partizana nad Splitom – neregularan.

Suci ove utakmice Damir Javor, Miloš Koljenšić i Edo Javor, zajedno su sa zapisničkim stolom napravili nedopustivu pogrešku na štetu Splićana. U odlučujućim trenucima na parketu je bio igrač Partizana Mathias Lessort koji je imao pet osobnih pogrešaka i samim tim je bio isključen sa dvoboja.
Francuz u redovima Partizana Lessort je zaradio petu osobnu pogrešku na 50 sekundi do kraja, kad je faulirao Dominika Mavru. Trener Partizana Željko Obradović ga je izvadio, no dogodila se pogreška zapisničkog stola i peta osobna Lessortu nije bila zabilježena na semaforu.

Partizan je pri rezultatu 95:93 za Split imao zadnji napad od 6.5 sekundi, a Obradović je Lessorta vratio u igru iako je ovaj imao pet osobnih. Bila je to ključna odluka Obradovića jer je upravo Francuz napravio zadnji blok za šut za pobjedu te je odigrao i ključnu obranu na Mavri u zadnjoj sekundi.
Samim tim se dovodi se u pitanje regularnost utakmice, a posljedično i sezone. Split bi ovom pobjedom imao score 9-11 i bio bi osmi, u playoff poziciji s tendencijom da bude šesti. Partizan je ovom pobjedom uvelike uvećao šanse za prvo mjesto i prednost domaćeg terena u eventualnoj finalnoj seriji.
Dvorana na Gripama pljeskom je, iako tužna zbog poraza, ispratile igrače s parketa, ali je Domagoj Pancirov s Arene Sport objavio ovu situaciju i otvorio priču oko potencijalnog problema i regularnosti ligaškog dijela natjecanja..

(via Sportske novosti)

Podsjetimo se da je sudac Javor imao svoj show i neki dan u Zagrebu protiv Cibone kada je sudio najmanje tri sumnjive odluke u korist Budućnosti. Nevjerojatna greška za ovu razinu košarke…

Related Articles