Je li Cibona ugrabila kapitalca ispred europskih velikana ?

Veliko je pitanje Jose Vildoza, igrač o kojem smo među prvima u Europi izvijestili da pojačava svlačionicu zagrebačkog kluba. Velika je to nepoznanica pošto dolazi s drugog kontinenta, no prema informacijama s europske tržnice na prvu djeluje kao da je Cibona ugrabila kapitalca ispred očiju velikana.

Zanimljivo je kako novinari koji prate španjolsku i južnoameričku košarku javljaju da je za Vildozu interes bio poprilično velik. Između ostalog, radi se o klubovima kao što je Valencia, Baskonia, Bamberg pa čak i Crvena zvezda.

Navodno je potpisan dvogodišnji ugovor, ali radi se o 1+1 opciji s izlaznom klauzulom. No, još nisu poznati detalji te klauzule i uvjet zbog koje bi Argentinac mogao napustiti klub nakon prve godine.

Također, treba istaknuti kako se ovdje može raditi o velikom pojačanju, ali isto tako i potencijalnom fijasku. Kada pogledamo u noviju povijest, obično južnoamerikanci pa čak i Španjolci, ne prolaze dobro u regionalnoj košarci. Sjetimo se brazilsko-španjolske kombinacije u Cedeviti pa sve do nedavnog slučaja Quino Colom koji je španjolski reprezentativac. No, igrač se nije uspio snaći u Beogradu. Sličnih slučajeva ima mnoštvo u nogometnom svijetu pa je uvriježeno mišljenje da se igrači iz tog dijela svijeta teže prilagode na naše okruženje.

Gdje ima dima, ima i vatre

Međutim, o procjenama ćemo ipak moći pisati nešto više kada Vildoza službeno dođe među Vukove i kada odigra jedan “kontigent” utakmica.

Da ima dima tamo gdje ima i vatre potvrdio je i sam igrač. Činjenica da Argentinac na Instagramu dijeli objave u kojima se spominje da ima dogovor s “klubom Dražena Petrovića, dovoljno govori za sebe.

Navijači Cibone se zasigurno pitaju odakle klubu novci i radi li se o pojačanju jer odlazi Lovro Gnjidić? Puno je neodgovorenih pitanja čije ćemo odgovore saznati u ljetnim mjesecima.

Jose Vildoza – Highlights

Related Articles