Jedno od otkrića NBA lige poručilo da želi igrati za reprezentaciju

Lu Dort je jedno od ovosezonskih otkrića u NBA ligi. Mlada zvijezda Oklahome je izjavila da želi ovog ljeta nastupati na Olimpijskim igrama sa svojom kanadskom reprezentacijom. Kanada ima itekako zanimljivu momčad te bi Dort bio kvalitetan dodatak.

“Tim Kanada, naravno! Očekujem da nastupim na Olimpijskim igrama ovog ljeta, a prvo ću se potruditi pomoći reprezentaciji na kvalifikacijskom turniru.” – rekao je Dort nakon 26 poena u utakmici protiv Toronto Raptorsa.

U posljednje tri utakmice Dort je na odličnih 32 poena u prosjeku što je izniman učinak za 22-godišnjaka. Olimpijske kvalifikacije bi trebale biti zanimljive na svim lokacijama. Kanada je jedan od domaćina, kao i Hrvatska, pa će tako ugostiti Grčku, Kinu, Urugvaj, Tursku i Češku.

_

Kao i u Splitu, samo će pobjednik turnira izboriti nastup na Olimpijskim igrama. Kanađane čeka težak posao s obzirom da bi ekipe kao što je Grčka ili Turska trebale doći u najjačim mogućim sastavima.

U pogledu hrvatske košarkaške reprezentacije navijači mogu gledati u istom smjeru te se nadati da će svi NBA igrači biti na raspolaganju izborniku Mršiću.