Juniorke su jučer deklasirale Rumunjsku te danas protiv Portugala igraju za prvo mjesto!

U sklopu četvrtog kola skupine A Fiba European Challengera u Latviji, ženska juniorska reprezentacija Hrvatske deklasirala je Rumunjsku sa 39 poena razlike (88:49). Bila je to potpuno jednosmjerna utakmica u kojoj je pitanje pobjednika praktički riješeno već nakon prve četvrtine koju su naše djevojke dobile rezultatom (30:5)

U drugoj četvrtini došlo je do malog opuštanja u našim redovima kojeg su Rumunjke iskoristile i do odlaska na odmor smanjile zaostatak na -22 (24:46), ali je razlika u kvaliteti između dva suparnika bila prilično vidljiva te je bilo jasno da Rumunjska u ni jednom trenutku ne može ugroziti pobjedu naše reprezentacije.

Izabranice Tatjane Jacović svoju su dominaciju u ovom susretu potvrdile i u drugom poluvremenu kada su mirnom i rutinskom igrom, uz potpunu kontrolu događanja na terenu samo nastavile povećavati svoju prednost sve do konačnih +39

Rano rezultatsko odvajanje omogućilo je našem stožeru  da odmori neke od glavnih igračica koje su danas igrale manje nego prethodnih dana, no unatoč smanjenoj minutaži ponovno su one od kojih se najviše očekuje i bile najbolje u našim redovima. Nika Lokica i ovoga puta bila je najefikasnija sa 17 poena. po 15 su ubacile Hana Mühl i Magdalena Mihaljević, dok je Dorja Iva Žaja postigla 12.

Kod Rumunjki  Anisia Croitoru sa 18 postignutih poena i 4 skoka bila je uvjerljivo najbolji pojedinac svoga tima.

“DALI SMO PREDAH GLAVNIM IGRAČICAMA”

“Ušli smo maksimalno angažirano u utakmicu protiv Rumunjske, agresivno smo igrali na njihove najbolje igračice Ion i Cocu te smo u prvoj četvrtini napravili rezultatsku prednost i u nastavku utakmice smo dali minutažu svim igračicama,koje su početnu prednost povećavale i održavale angažiranom i agresivnom igrom tijekom cijele utakmice ,a ujedno odmarali glavne igračice za sutrašnju utakmicu za prvo mjesto protiv Portugala.” izjavila je nakon dvoboja izbornica Tatjana Jacović.”

Tatjana Jacović i Valentina Hrženjak, glavna i pomoćna trenerica naše juniorske reprezentacije (Foto: Fiba.basketball)
HRVATSKA – RUMUNJSKA 88:49 (30:5, 16:19, 26:12, 16:13)

Related Articles