KAOS U SUSJEDSTVU: Legenda ABA lige pred tužbom za korupciju!

Niz tužbi u makedonskoj košarci! Ponajbolji klub Makedonije, MZT iz Skoplja u priopćenju je najavio tužbu protiv predsjednika Košarkaškog saveza Sjeverne Makedonije, Pere Antića. U klubu su izrazili nezadovoljstvo zbog prekida sezone bez proglašavanja nacionalnog prvaka. Upravo je MZT bio vodeća momčad prvenstva. Međutim, prije par dana je savez imao probleme s korupcijskom aferom koja se proteže već neko vrijeme.

U cijeli postupak je bio navodno uključen bivši NBA igrač Pero Antić. Tamošnje institucije su pokrenule postupak protiv Danijela Dimevskog. Sporan je zakup prostora u “Sportskom centru Kale”. Dimevski je u vrijeme primopredaje prostora bio vanjski suradnik premijera Zorana Zaeva te se pojavio istodobno kao zakupac.

Rukovodstvo s Perom Antićem je tada izražavalo zadovoljstvo zbog činjenice da će dobiti svoj košarkaški dom. Iz saveza su se danas oglasili priopćenjem da se košarka koristi u svrhu političkih i zločinačkih igara te da je to nedopustivo. Priopćenje za javnost je zaključeno da je posjed dobiven posebnom odlukom vlasti i da savez cijelo vrijeme pošteno i transparentno funkcionira.

Related Articles