Khimki slaže novu veliku trojku

Khimki slaže jaku momčad za sljedeću sezonu, doznajemo iz nekoliko izvora bliskih klubu. Rusi će pokušati složiti playoff konkurentnu ekipu za nove euroligaške izazove. Cilj je svakako zadržati Alekseyja Shveda. Ponajboljem ruskom košarkašu današnjice ponuđen je dvogodišnji ugovor te je igrač blizu odluke da ostane u svojoj domovini.

Jedino bi bogata NBA ponuda mogla navesti Rusa da se predomisli. Međutim, igračev agent je potvrdio da se trenutno vode pregovori s nekolicinom kluba te da bi se kroz par tjedana trebao riješiti Shvedov status. No, Khimki također želi učiniti momčad atraktivnijom kako bi natjerala Shveda da ostane.

Stoga su se odlučili na pametnu strategiju u klubu. Štoviše, taktika se odnosi na puštanje “glasina” o transferima pa se tako već spominjao i na veliko najavljivao dolazak Derricka Williamsa, ali i Tarika Blacka. Izgledno je da će Anthony Gill otići pa bi u Khimkiju već imali spremni adekvatne zamjene u reketu, ako ne i kvalitetnije. Stoga, je ovog ljeta cilj formiranje velike trojke. Osim spomenutih igrača, Rusi će ciljati još par slobodnih igrača na tržištu u sljedećem mjesecu.

_