Košarkaško finale za pamćenje na glavnom zagrebačkom trgu

Velikim finalom najboljih gradskih haklera 18. svibnja, na glavnom zagrebačkom trgu, na najbolji mogući način završila je lijepa sportska priča – Noćni hakl, natjecanje u uličnoj košarci koje već šestu godinu organizira “Klub mladih Sineki” u sklopu projekta “Košarka, a ne klošarka“.

Program je započeo polufinalnim utakmicama kategorije U18 nakon čega je uslijedilo finale dječaka u kategoriji U14. Cijeli program otvorila je Biserka Petrović koja je po završetku utakmica podijelila i nagrade najboljima. U revijalnim utakmicama u pauzama seniorskog djela natjecanja svoje košarkaško umijeće pokazali su novinari ekipe TV Student i HRT-a, Američki marinci i Svetice Street Workout te Crošarka i Mreža mladih Hrvatska.

Za dobru zabavu i sjajnu atmosferu pobrinuo se nastup Svetica Street Workouta koji su izazovnim vratolomijama sve prisutne ostavili bez daha. Kao šlag na tortu bila su natjecanja u slobodnim bacanjima gdje su svoje košarkaške poteze pokazali i VIP gosti te potpuni amateri.

Najzanimljivija utakmica bila je finale za seniore gdje su pobjedu odnijeli prinove na turniru – ekipa Cedevite Statist i to s tijesnom bodovnom razlikom. Za ekipu je nastupio i Božidar Vrdoljak, vodeći igrač svijeta 2013. prema FIBA 3×3 ljestvici.

Svoje glasovne sposobnosti i vatrenu podršku pokazali su mnogobrojni navijači i gledatelji, što su najbolje osjetili igrači koji su ostavili svoja srca na terenu.

Fotografije s finala možete pogledati na sljedećoj poveznici na FB profil Noćnog hakla: NOĆNI HAKL 6 – Veliko Finale – 18.05.2014.