Srijeda, 29 lipnja, 2022
More

  Ljetni košarkaški kamp ENBEA

  Nakon uspješne realizacije prvog tjedna 22. po redu ENBEA ljetnog košarkaškog kampa u Zaton Holiday Resortu, apartmanskom naselju s tri/četiri zvjezdice, smještenom u blizini Zadra, jučer je velikim partijem svih polaznika započeo drugi tjedan zabavnog i interaktivnog košarkaškog kampa namijenjenog početnicima, srednjim i naprednim mladim košarkašima i košarkašicama uzrasta od 6 do 16 godina.

  ENBEA CAMP ima međunarodni karakter jer od prvog dana na njemu sudjeluju najmlađi košarkaši i košarkašice iz desetak europskih zemalja (Austrija, Mađarska, Slovačka, Češka, Belgija, Makedonija, Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska … ), te djeca iz Hrvatske dijaspore.

  Tijekom dvadeset i dvije godine, u kampu je sudjelovalo preko devet tisuća zadovoljnih najmlađih košarkašica i košarkaša.

  ENBEA CAMP – KOŠARKAŠKI KAMP KOJI POTIČE RAZVOJ

  Glavni cilj projekta ENBEA kampa je razvijati znanje i praksu košarkaške igre, poticati izgradnju integriranih, interaktivnih i višenamjenskih programa, kako bi se zadovoljili izazovi budućnosti, odnosno osigurali ekonomska, strateška i funkcionalna održivost projekta.

  Svi polaznici, neovisno o razini znanja i sposobnosti, neovisno o tome koliko su organizirani i vješti, trebaju imati i slobodu improvizacije, odnosno biti maštoviti, kreativni i spontani, stoga je u ovom košarkaškom kampu s najduljom tradicijom u Hrvatskoj, naglasak na učenju djece kako igrati a ne upravljati njima da pobijede.

  USVAJANJE I USAVRŠAVANJE INDIVIDUALNIH VJEŠTINA TE RAZUMIJEVANJE IGRE

  Tijekom svakog tjedna sudionici usvajaju ili usavršavanju osnove košarkaške igre, timski rad, sportsku izvedbu i osobni razvoj, koji su ukorijenjeni u konceptima ENBEA kampa s ciljem da pomognu svakom polazniku da postane bolji košarkaš ili košarkašica.

  POTICANJE NA IGRANJE KOŠARKE S KONTROLIRANIM ENTUZIJAZMOM, INTENZITETOM I INTELIGENTNIM ODLUČIVANJEM

  Košarka je timska igra koja u isto vrijeme ističe individualni talent i vještinu. Košarka je poput jazza, dok svi članovi banda sviraju istu pjesmu, svakom je članu dopušteno improvizirati na zadanu melodiju. Grupno sviranje uključuje i organiziranost. U svakom trenutku igre, bilo da se radi o napadu ili obrani, svaki igrač treba znati gdje mu je mjesto i što treba raditi, gdje se nalazi svaki pojedini suigrač i što oni trebaju raditi, gdje su protivnički igrači i što oni rade.

  Bez tog znanja igrači ne mogu uskladiti svoje kretanje i djelovanje, a niti donositi zajedničke odluke.

  NAGLAŠAVANJE TIMSKOG IGRANJA

  Dakle, Program kampa je dizajniran da pomogne djeci da nauče timsku košarku kroz igru, koja je najučinkovitiji način učenja. Stoga je Program ENBEA kampa razvojnog karaktera, nakon kojeg djeca željna učenja budu sretna i zadovoljna kad shvate koliko su naučila.

  TRENERI U KAMPU

  ENBEA ljetnim košarkaškim kampom rukovodi magistar košarke Šime Kumanović, a treneri koji sudjeluju u poduci su treneri košarke specijalizirani za rad s najmlađim košarkašima. Dakle, treneri koji su svakodnevno posvećeni radu s mlađim dobnim uzrastima, pa polaznici kampa prolaze kroz najučinkovitiju metodiku učenja, usvajanja i usavršavanja elemenata tehnike i individualne taktike košarkaške igre.

  Kako bi osigurali maksimalnu poduku svim polaznicima kampa, timovi održavaju strukturirani i siguran omjer između igrača i trenera.

  PET SATI KOŠARKE DNEVNO PLUS DRUŽENJE, IGRA I ZABAVA

  Osim pet sati košarke dnevno, svi polaznici i polaznice uživaju u svakodnevnom druženju, igri i zabavi sa svojim vršnjacima.

  Nakon prijepodnevnih treninga usvajanja i usavršavanja tehnike igre, te rada na poboljšanju funkcionalno motoričkih sposobnosti, djeca organizirano provode slobodno vrijeme uz pedagoški nadzor u animacijskom programu na plaži, aquaparku, mini golfu i drugim sportskim i atraktivnim sadržajima prekrasnog apartmanskog naselja Zaton Holiday Resort-a.

  Nakon poslijepodnevnih treninga posvećenim timskoj igri, polaznici odigravaju večernje košarkaške utakmice 4 na 4 ili 5 na 5, te utakmice turnira na jedan koš, 3 na 3, a u večernjim satima svi polaznici i polaznice uživaju u druženju, igri i zabavi u animacijskom programu u kojem mogu i aktivno sudjelovati u plesu, pjevanju, kvizovima, maškarama i drugim zanimljivim i atraktivnim programima.

   ENBEA NA DVIJE LOKACIJE NA JADRANU

  Sljedeće ljeto, ENBEA kamp će se zbog sve većeg interesa djece iz cijele Europe održavati na dvije lokacije na Jadranskom moru.Jedna lokacija će biti za napredne i srednje košarkaše, a druga za početnike i srednje košarkaše.

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave