Loše prvo poluvrijeme odvelo Seattle u novi poraz!

Košarkašice Seattlea upisale su novi poraz na domaćem terenu, ovoga puta bolji od njih bio je Washington Mystics koji je  slavio rezultatom 73-66. Gošće su držale prednost i rezultatsku kontrolu gotovo cijelim tokom susreta. Nakon prvih deset minuta Washington je imao prednost od tri poena 19-16, a boljom igrom  kroz cijelu drugu četvrtinu tu je prednost uspio podići sve do +14 (46-32) s kojim se otišlo na odmor te je već tu susret praktički bio prelomljen na stranu Washingtona.

U nastavku utakmice Seattle je zaigrao nešto bolje i odlučnije, no put do povratka u ovaj dvoboj nije uspio pronaći. Najbliže što su prišli bilo je dva puta na minus pet (45-50) u 28. minuti utakmice, i (71-66) u posljednjim sekundama dvoboja, no priliku za preokret nisu imali te je Washington rutinski priveo posao kraju.

U pobjedničkom timu tri su igračice postigle dvoznamenkasti broj poena Brittney Sykes bila je najefikasnija u gostujućim redovima sa 18 postignutih poena i četiri skoka, Shakira Austin postigla je 15 uz 11 skokova, dok je Elena Delle Donne ubacila 11 poena.

Kod Seattlea apsolutno prvo ime bila je Ezi Magbegor sa 24 poena, pet skokova i tri asistencije, Jordan Horston ubacila je 10 poena uz devet skokova, dok je naša Ivana Dojkić na terenu provela nešto više od 15 minuta i postigla šest poena (2P 1-2, 3P 1-3, SB 1-2). tome je pridodala dva skoka i po jednu asistenciju, oduzetu i izgubljenu loptu.

Video: WNBA/YouTube

Related Articles