Nedjelja, 24 listopada, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Luka Kotrulja za Crošarku: Očekujem veliku minutažu u Mechelenu!

  Prošli tjedan pisali smo o prelasku Luke Kotrulje iz Leuvena u Mechelen. Iza njega je najbolja seniorska sezona u karijeri. Po prvi puta je bio standardni član početne petorke, a u prosjeku je zabijao 9.6 koševa uz 3.1 skok i 1.8 asistencija. S Lukom smo popričali o Belgiji, prošloj sezoni te očekivanjima od iduće sezone i novog kluba.

  - Advertisement -

  Svoj košarkaški put Luka je započeo u rodnom Splitu gdje je prošao sve mlađe kategorije, ali i igrao za seniorski sastav prije nego se odlučio na odlazak u Belgiju sa samo 18 godina. Tamo je, govori Luka, imao veliku pomoć trenera i suigrača u procesu prilagodbe…

  “Nisam bio zadovoljan ponuđenim profesionalnim ugovorom u Splitu i na poziv trenera Gjergje i mog agenta Mandića odlučio sam se na odlazak u inozemstvo. Belgiju u tom trenutku nisam poznavao i kao 18-godišnjaku mi nije bilo lako, ali trener i još nekoliko ljudi s naših prostora su mi olakšali proces prilagodbe. Veliku sam pomoć imao i od suigrača poput Dušana Đorđevića, Marka Jagodića-Kuridže i Raška Katića. Uz to što su mi pomogli u prilagodbi, također su mi omogućili i da od njih puno naučim.”

  ” U Leuvenu sam odigrao svoju najbolju seniorsku sezonu”

  Prošle dvije sezone odradio je u Leuvenu, a upravo završena sezona bila mu je najbolja u dosadašnjoj karijeri. Njegove igre primijetili su u Mechelenu gdje se Luka odlučio na odlazak…

  “U Leuvenu sam, pod trenerom Eddyem Casteelsom koji spada u najbolje belgijske trenere, odigrao svoju najbolju seniorsku sezonu. Pod njim sam puno napredovao, najviše u obrani, i mislim da sam iz svega izašao kao puno bolji igrač! Od slijedeće sezone sam član Mechelena i očekujem veliku minutažu, ali svjestan sam da je na meni da se dokažem novom treneru i kroz pripreme izborim za to mjesto. Kao i svaki igrač, nadam se novom iskoraku i stepenici više! O budućnosti trenutno ne razmišljam previše, zadovoljan sam u Belgiji, ali naravno da mi je želja igrati za najbolje europske klubove i da napravim najbolju moguću karijeru.”

  Luki želimo puno sreće u novom klubu i zahvaljujemo mu što je izdvojio vrijeme za naš portal!

  Foto: Fil Vanloocke

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE