NIŠTA OD REPREZENTACIJE U STUDENOM, FIBA uskoro donosi novu odluku?!

Kako stvari stoje izgleda da u 2020. godini više nećemo gledati službene utakmice. Hrvatska košarkaška reprezentacija će tako napraviti malo veću pauzu jer FIBA-u ovih dana očekuje odluka o nastavku natjecanja, između ostalog i kvalifikacija za Eurobasket za kojeg je poznato da je pomjeren za godinu dana pa će se održati krajem ljeta 2022. godine.

FIBA razmišlja o pomicanju kvalifikacija za Eurobasket pa će tako utakmice iz studenoga 2020. vjerojatno biti odigrane u veljači 2021. godine. Još se čeka službena odluka krovne košarkaške organizacije koja je najavila kako prati zdravstvenu situaciju.

Takozvani FIBA-ini kvalifikacijski windowsi bi tako trebali biti odgođeni za neke druge datume i vjerojatno će biti pomicanja pa će se raspored planiran za studeni odigrati u veljači 2021. godine. Hrvatsku svakako očekuju nastupi bez “pola momčadi”, odnosno bez NBA igrača (Bojan Bogdanović, Dario Šarić, Ivica Zubac i ostali) u spomenutim vremenskim periodima.

Okupljanja, uigravanje i treninzi reprezentacije

Veljko Mršić svakako planira ljeto iskoristiti za okupljanje, ako to naravno epidemiološke prilike dozvole. Izbornik već neko vrijeme održava treninge s nekolicinom reprezentativaca i reprezentativnih kandidata te je naglasio kako su vrata otvorena još nekolicini koji su bez kluba i koji se žele pridružiti. Naravno, NBA igrači će biti pozvani na treninge za održavanje forme i usputno uigravanje i početnu fazu priprema za olimpijski kvalifikacijski turnir u Splitu. Spaladium arena trebala bi ugostiti košarkaše krajem lipnja sljedeće godine.

 

Related Articles