Nova sila na europskoj karti: Euroligaš ulaže značajna sredstva…

Šišmiši unatoč svjetskoj krizi uzrokovanoj pandemijom koronavirusa ulažu značajna sredstva u košarku. Vlasnik Valencije Juan Roig Alfonso odlučio je povećati postojeće budžete ženskom i muškom košarkaškom kolektivu za ukupno 15 milijuna eura.

Takav novac je velika stvar u košarkaškim okvirima Eurolige i ACB lige, naročito u situaciji kada mnogi klubovi smanjuju budžete za barem 30 posto. Zanimljivo, Valencija je ovog ljeta osnažila roster u muškoj konkurenciji pa je izgrađena jedna stabilna momčad, a pritom je još zanimljivija činjenica kako se racionalno trošio novac na plaće i pojačanja.

Juan Roig je unaprijedio uvjete rada, trening kamp te je pritom znatno uložio u omladinski pogon pa se Valencia može dičiti trening uvjetima slične onima u Americi. Valencia bi tako mogla uskoro postati značajan faktor na košarkaškoj mapi Europe, odnosno Eurolige.

Dodajmo još činjenjicu da Juan Roig trenutno u tijeku ima investiciju vrijednu preko 185 milijuna eura, a radi se o izgradnji višenamjenske sportske dvorane sa 15.600 sjedećih mjesta.

Related Articles