Nova vrsta regionalnog udruženja: Osnovana Unija igrača ABA lige

KOŠARKAŠI koji nastupaju u regionalnoj ABA ligi dobili su prvu organizaciju koja će se baviti njihovim pravima i štititi ih.

Sa željom da se zaštite prava igrača ABA lige, ali i poboljšaju uvjeti potrebni za razvoj košarkaša iz bivše Jugoslavije, osnovana je Unija igrača ABA lige zvana VOICE.

Osnivači Unije su košarkaš Partizana Rade Zagorac (24) i košarkaš OKK Beograda Nenad Miljenović (27).

Ova neprofitna udruga sa sjedištem u Beogradu pokrenuta je s ciljem da prije svega zaštiti košarkaše koji igraju u regionalnom natjecanju, da doprinese razvoju i poboljšanju svog položaja te podrži projekte koji promiču razvoj košarke.

Plan je poduzeti aktivnosti usmjerene na poboljšanje statusa igrača, organizirati seminare i druge obrazovne sadržaje koji će promovirati sportske vrijednosti, kao i važnost i potrebe zaštite statusa igrača, a Unija igrača ABA lige aktivno će surađivati ​​sa sličnim domaćim i međunarodnim organizacijama.

Udruženje košarkaša ABA lige imat će generalnog menadžera, Skupštinu i Odbor koji će činiti predstavnici, odnosno igrači svih klubova koji sudjeluju u ABA ligi.

Zanimljivo je naglasiti da Udruženje igrača NBA lige (NBPA) postoji od 1954. godine i da je to bila prva takva asocijacija među američkim profesionalnim sportašima, dok je Savez igrača Eurolige osnovan 2018. godine.

Related Articles