Partizan će zaraditi ogromne novce od Eurolige ove sezone

Euroliga je prije početka sezone odlučila povećati nagradni fond, pa će tako “crno-beli” dobro zaraditi od ovogodišnjeg sudjelovanja. Plasman u četvrtfinale mogao bi im donijeti puno – posebno ako izvuku “lakšeg” rivala pred F4 – ali ni novac koji će Partizanu pripasti zbog pozicije na tablici nakon ligaškog dijela sezone nije nebitan faktor u cijeloj priči. Partizan je sedmom pozicijom sebi već osigurao 584.466 eura!

Pobjeda nad Panatinaikosom Partizanu garantira šesto mjesto na tablici, a ono donosi 645.112 eura, dok bi peta pozicija Partizanu “zaradila” 703.759 eura. Podsjećamo, Partizan u posljednjem kolu igra protiv Panathinaikosa i pobjeda nad otpisanim grčkim timom daje mu šansu da se nađe čak i na petom mjestu euroligaške tablice. Za to je potrebno da se poklope još dva rezultata – poraz Maccabija od Real Madrida i neuspjeh Fenerbahčea na gostovanju kod Crvene Zvezde u Beogradu.

Već nekoliko godina pravilo je u Euroligi da ekipa za svaku pobjedu dobije 40.000 eura, a Partizan će u posljednjem kolu imati priliku pobijediti Panathinaikos i stići do 20. pobjede u ligaškom dijelu sezone. To znači da bi Partizan samo na temelju tih uspjeha zaradio dodatnih 800.000 eura, koji bi se dodali na novac osvojen za poziciju na kraju ligaškog djela. Sve u svemu, Partizan će u ovoj sezoni Eurolige debelo prebaciti milijun, uz to da im je Stark Arena rasprodana svaku utakmicu…

Related Articles