Predsjednik saveza u problemima: Najbolji klub u državi traži da vrati novac

Problemi u susjedstvu. ABA ligaš, ujedno i jedini predstavnik Sjeverne Makedonije, MZT iz Skoplja u sukobu je s tamošnjim predsjednikom saveza, bivšim NBA igračem, Perom Antićem. U MZT-u su revoltirani odlukom saveza o prekidu prvenstva.

Naime, makedonski klub navodi u svome priopćenju kako traže povrat novca u iznosu približnom 17 tisuća eura,  koliko je prethodno uplaćeno saveza na početku sezonu. U klubu navode kako su savezu dali rok od tri dana i ukoliko isti ne bude ispunjen da će pokrenuti kaznenu prijavu protiv Pere Antića.

“MZT Skoplje Aerodrom želi da obavijestiti javnost da ostaje dosljedan svojim naporima izraženim u periodu kada su čelnici Кošarkaškog saveza Sjeverne Makedonije (КFM) učinili sve što mogu kako bi otkazali sezonu bez proglašenja prvaka, tako da smo službeno poslali smo pismo košarkaškoj kući tražeći sav novac koji smo uplatili na njihov račun od početka do kraja prvenstva”, navodi se u priopćenju MZT-a.

Pravni zastupnici tog kluba smatraju da je odluka o otkazivanju sezone naškodila MZT-u i svim ostalim klubovima. Stoga su odlučili savezu i njegovom predsjedniku dati rok od tri dana kako bi dobili natrag sav novac koji su uplatiti za sudjelovanje u natjecanjima.

Related Articles