Ramljak: Neće nam biti lako protiv Zagreba

Array

U susret utakmici 10. kola Lige za prvaka, između momčadi Zagreba i Zadra, nekoliko pitanja vezanih za susret, ali i za neke ostale aktualne stvari, postavili smo mladom igraču Zadra, Marku Ramljaku. Marko je u porazu Zadra u prošlom kolu bio možda i najbolji igrač Zadra te pokazao još jednom da posjeduje konkretne napadačke mogućnosti.

Prvo je dao viđenje poraza od Cibone.

Morali smo pametnije reagirati kad smo otišli na plus od devet poena razlike, jer smo im tada dopustili brz povratak u egal. U drugom poluvremenu Blassingame nas je uništavao brzim otvaranjima i tranzicijom u leđa, prelako ostvarujući prednost i stvarajući višak dolazili su do laganih poena i vrlo često otvorenog šuta, koji ih je dobro služio. Na kraju smo mi srljali u ofanzivnom smislu i dopustili im skokove u napadu u odlučujućim trenucima.

Osvrnuo se i na svoju dobru napadačku partiju.

Meni je kroz sezonu falilo samopouzdanja u šutu, i čim sam dobio to, puno je lakše sve ostalo te dosta opuštenije igram. Temelj svega je sigurnost u svoje mogućnosti.

Zagreb je trenutno na omjeru pobjeda i poraza 2-7, a Ramljak nam je objasnio što to znači za percepciju njihove igre s njegove strane.

Zagreb je napravio dosta problema svim ABA ligašima u ovoj LZP, i ne smije nas zavarati njihov omjer pobjeda i poraza. Imaju dosta iskusnih igrača i odličnog trenera, pa nam neće biti nimalo lako. Ali, vjerujem da ćemo mi odigrati dobru utakmicu, borbeno od početka, na tragu zadnje dvije, jer više nemamo prava na bilo kakav kiks.

Istaknuo je neke igrače Zagreba.

Zadnje utakmice Krapić je odlično odigrao te moramo pazit na njegov vanjski šut. Car također može napraviti probleme, a Halilović i Žganec u smislu napadačkog skoka. Bez obzira na to, mislim da imamo kvalitetu za zaustaviti sve prijetnje iz Zagrebovih redova.

Za sada se čini kako bi se Zadar u polufinalu prvenstva mogao susresti s Cedevitom, pa smo upitali Marka da li je to dobra opcija te čemu se Zadar može nadati u ovogodišnjem doigravanju.

U ovom trenutku izgleda da idemo na Cedevitu, a mi smo ih dobili tri puta ove sezone i jednom izgubili u zadnjoj sekundi. Ipak, mi imamo pravo nadati se finalu, s kim god da budemo u polufinalu. Mislim da možemo osvojiti prvenstvo, imamo realne šanse te smo svojim igrama pokazali da, premda osciliramo dosta, možemo do naslova.

Related Articles