Sjajna ideja španjolskih košarkaša za pomoć u borbi protiv koronavirusa!

Španjolski košarkaši uključili su se u akciju prikupljanja novčanih sredstava za Crveni križ doniravši brojne memorabilije za aukciju kako bi pomogli u borbi protiv pandemije COVID-19.

Najvrijednije stvari donirali su košarkaš Gran Canarije Javier Beiran i igračica UNI Girone Marta Xargay koji su poklonili svoje zlatne medalje sa svjetskog i europskog prvenstva.

Beiran je bio dio španjolske reprezentacije koja je 2019. u Kini osvojila naslov svjetskog prvaka, dok je Xargay lani osvojila zlato na EP-u igranom u Srbiji i Latviji.

“Kada viđate sve zdravstvene radnike koji daju sve od sebe kako bi nas čuvali, onda morate nešto poduzeti. Kao sportaši možemo pomoći dobrotvornim akcijama ili donirati organizacijama poput Crvenog križa kako bismo pomogli svima obespravljenim,” kazao je Beiran.

Sergio Llull je donirao dres iz finala Svjetskog prvenstva, Victor Claver donirao je loptu s potpisima svih španjolskih reprezentativaca, dok je Xavi Rabaseda poklonio svoje tenisice.

Bivši košarkaš Carlos Jimenez donirao je dres s europskog prvensta 2003. na kojem su Španjolci osvojili srebro, a dres je poklonila i MVP Eurobasketa 2017. na kojem je Španjolska bila zlatna, Alba Torrens.

Related Articles