Sonik Puntamika domaćin Zaboku koji stiže s novim trenerom

Košarkaši Sonik Puntamike (2-4) danas u 7. kolu HT Premijer lige dočekuju Zabok (2-4).

Nakon dva vezana gostovanja koja su završila nepovoljno po Puntamičane, igrači Stipe Kuliša na domaćem parketu traže povratak na pobjedničke staze. Dobra je vijest za Sonik je da se u momčad vraćaju kapetan Dino Palčić te iskusni Marino Šarlija koji će podebljati rotaciju zadarskog sastava.

“Mi nemamo luksuz o niti jednom suparniku govoriti iz uloge favorita, ali ono što možemo obećati je beskompromisan pristup zbog kojeg smo stekli poštovanje ljudi koji nas prate i koji će nas, nadam se, odvesti do željenog cilja. Glavni zadatak je limitirati broj poena našeg suparnika iz reketa te imati kontrolu obrambenog skoka. Ispoštujemo li te kriterije, stvorit ćemo dobre preduvjete za kvalitetnu utakmicu i nadigravanje sa Zabokom”, kazao je u najavi susreta trener Stipe Kuliš koji se potom osvrnuo na Zabok.

“Radi se o momčadi koja ima vrlo dobar size, na čemu i temelji svoju igru. Igrači na pozicijama od tri do pet imaju dobru igru leđima i na niskom postu, a uz to mogu prijetiti i s perimetra, što im daje vrlo dobru ravnotežu na parketu koju moramo ograničiti i svesti u prihvatljive gabarite”, rekao je Kuliš koji ponovno neće moći računati na mladog Luku Tomasa koji je i dalje na rehabilitaciji.


Zabok dolazi u Jazine nakon dva uzastopna poraza protiv Cibone i Gorice nakon kojih je klupu napustio Zdravko Radulović. Novo ime na klupi Zaboka je Jakša Vulić koji je najavio utakmicu u Zadru.

“Pogledao sam zadnje tri utakmice Sonik Puntamike i iskreno ne opterećujem se s kojim će sastavom izaći na parket. Dosta su čvrsti i iskusni. Utakmica će biti vrlo zahtjevna. Oni su u zadnje dvije utakmice zabilježili dva uvjerljiva poraza. Sigurno će ući maksimalno motivirani, ali mi moramo dati sve od sebe i pokušati napraviti napredak u određenim segmentima igre, pa ćemo vidjeti što će nam to rezultatski donijeti. Sonik je momčad koja će sigurno nametnuti čvrstu igru i mi na isti način moramo odgovoriti. Moram odrađivati obrambene detalje kako se dogovorimo i onda imamo šansu napraviti pozitivan rezultat”, izjavio je u najavi susreta Jakša Vulić.

Na kraju se osvrnuo i na ciljeve u sezoni dogovorene s Upravom kluba.

“Meni je vrlo bitno da su ciljevi kluba postavljeni realno. Obično najveći problemi proisteknu iz raskoraka u željama i očekivanjima i realnim mogućnostima momčadi. Ono što smo mi dogovorili, gledat ćemo da uhvatimo doigravanje.

Objektivno teško je sada očekivati da ćemo ući u Ligu za prvaka, jer ima dosta momčadi koje su kvalitetom i budžetom, a na kraju krajeva i rezultatom ispred nas, ali mislim da kroz ligu za ostanak možemo do prve dvije pozicije koje vode u doigravanje”, završio je Vulić.

Utakmica između Sonik Puntamike i Zaboka počinje u 18 sati uz izravan prijenos na HKS TV-u.

FOTO: KK Sonik Puntamika/Andrej Jančijev

Related Articles