Split još jednom nadigrao Cibonu! Odličan okršaj Perasa i Prkačina!

Košakaši Splita u 11. su kolu HT Premijer lige na Gripama svladali Cibonu 96:85 (29:17, 26:21, 20:24, 21:23). Gosti iz Zagreba bolje su otvorili susret, u četvrtoj minuti semafor je pokazivao 2:9. No, vrlo brzo Split je uhvatio ‘vukove’, te u desetoj minuti imao 11 poena prednosti (25:14). U 11. minuti bilo je 32:17, a drugu četvrtinu obilježio je sjajan učinak Ivana Perasovića. U minutu i deset sekundi zabio je tri trice, a u nedugo zatim je i efektno položio. U manje od tri minute zabio je 11 poena i tako podsjetio na izvedbe slavnog oca Velimira koji nije mogao sakriti smješak u loži.

SPLIT – CIBONA 96-85 (29-17, 26-21, 20-24, 21-23)

Zadovoljan može biti i izbornik s obzirom na odličnu predstavu Roka Prkačina i nadolazećeg Perasa mlađeg.

U 24. minuti Cibona se primakla na minus deset (57:47), devet minuta kasnije na samo šest poena zaostatka (77:71). U tim trenucima tehničku pogrešku, a ubrzo i isključenje zaradio je trener Cibone Ivan Velić. Isključen je zatim i Krešimir Radovčić, a Split otišao ponovno na dvoznamenkastu prednosti i priči je bio kraj.

Cibona i Zadar su i dalje na vrhu ljestvice sa 8 pobjeda i 2 poraza, Split je treći sa pobjedom manje. Ivan Velić nije bio zadoovoljan nakon utakmice koju je obilježilo njegovo isključenje.

Ivan Velić, trener Cibone: 

Jedna drugačija utakmica od zadnjeg puta, gdje smo mi bili u minusu na poluvremenu pa smo se vraćali. Bili smo blizu da se vratimo, nažalost nismo uspjeli. Očigledno da nam je veliki hendikep bilo neigranje Markote. U drugom dijelu je bilo jako dobro, pronašli smo igru, napadali smo po dubini i tu se otvorio neki šut pa smo bili u prilici da se vratimo u susret. Na kraju nismo i eto, Split je zasluženo dobio. 

Puno ste toga i promašili?

To je košarka. Neke bitne šuteve smo promašili, a opet Split je u prvom poluvremenu sjajno šutirao za 3 poena (8/13), tako da to nismo dobro obranili. Drugo poluvrijeme smo bili dosta agresivniji, okomitiji tako da s te strane mogu biti zadovoljan, ali prvo je bilo katastrofalno, nismo se snašli i Split je odigrao jako dobro. Čestitam im na pobjedi.

Niste imali Markotu, Bundović je rano upao u probleme s prekršajima. To se itekako osjetilo na vašoj igri…

Je, ma ne bi ništa komentirao. Ispričavam se i sudačkoj trojci na neprimjerenim reakcijama. 

Dvije isključujuće tehničke pogreške za vas i Radovčića, ne viđamo to često na košarkaškim parketima…

Mogu razumjeti da se pogriješi, ali Đoković je bio na pola metra od mene, isto kao i od suca. Ako to nije vidio, u redu. Još jednom se ispričavam i njemu i svoj trojici na neprimjerenoj reakciji.

Split vas je pobijedio 2 puta u desetak dana, dižu se…

Da, Skelin dobro radi, u dobroj su formi. Opet, mi smo oba puta bili gosti, u Zadru smo bili gosti i u drugom dijelu nam svi dolaze pod Toranj i mislim da će biti veselo.

STATISTIKA UTAKMICE

Related Articles