Split protiv Zaboka stigao do sedme uzastopne pobjede

Split je nastavio svoj niz pobjeda, u 8. kolu HT Premijer lige na Gripama je svladao Zabok s 81:68 i ostvario sedmi trijumf u nizu.

Premda je Zabok držao priključak u prvih petnaestak minuta vidjelo se da je to utakmica, koja ide u jednom smjeru i da pobjeda Žutih nije upitna.

“Ono što smo priželjkivali, to smo i napravili. Kontrolirali smo utakmicu, ritam, rezultat i podijelili minutažu da se ne umorimo. Jedan od ciljeva sezone je biti u vrhu domaće lige, držati poziciju pred završnicu sezone i to nam za sada uspijeva”, kazao je Srđan Subotić, Splitov trener.

Kod Splita svi igrači su se upisali u strijelce, a najefikasniji je bio Toni Perković sa 16 poena, jedan manje postigao je Tre McLean.

“Zabok je fizički dobar, znali smo da moramo držati intenzitet i imati brzinu. Mogao je rezultat biti i veći”, kaže Splitov Ivan Perasović, koji je za 18 minuta postigao 8 poena i imao 4 skoka.

Trener Zaboka Jakša Vulić priznao je zasluženost pobjede Splita: “Split je opravdao ulogu favorita, držali smo se dok se Splitu nije otvorio šut u trećoj četvrtini. Nama je ova utakmica dobro došla da osjetimo što znači igrati na ovoj razini agresije i pritiska na loptu.”

Prvi strijelac u redovima Zaboka bio je Bruno Levanić-Kutni, koji je za 14 minuta ubacio 18 poena: “Čestitam Splitu na pobjedi, borili smo se do kraja, ali na kraju je kvaliteta i agresivna igra presudila. Imao sam dobru večer, ali više bih volio da smo pobijedili.”

FOTO: KK Split/Ivica Čavka

Related Articles